Bauturile carbogazoase: de ce suntem dependente de ele

Poate ca ai observat si tu ca bauturile carbogazoase au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani, nu putine fiind femeile dependente de aceste sucuri.

In afara de faptul ca ingrasa, aceste bauturi dulci creeaza dependenta, fiind pline de zahar si furnizand calorii goale. Pe scurt, nu vei avea niciun beneficiu daca vei bea asa ceva.

Apropo, stiai ca bauturile carbogazoase sunt relationate cu obezitatea? Cercetatorii in domeniu au ajuns la aceasta concluzie si avertizeaza ca acestea trebuie evitate.

Este de prisos sa mai mentionam ca un copil nu ar trebui lasat sa bea astfel de sucuri.

Un studiu recent realizat pe soareci arata ca dependenta de zahar este mai mare decat dependenta de cocaina. Asadar, 94% dintre soareci au preferat gustul dulce in defavoarea cocainei, chiar daca erau dependenti de cea din urma.

Obezitatea nu este singura afectiune cauzata de aceste bauturi, lucrurile merg mai departe de atat.

In timp, din cauza sedentarismului si kilogramelor in plus va fi afectata si inima, dupa aceea ficatul, etc.

Bauturile carbogazoase indulcite au devenit parte din alimentatia adultilor, dar si a copiilor din intreaga lume.

Consumul lor a crescut  la  nivel  global  in  ritm  alarmant.  S-a  estimat consumul zilnic a acestor produse in 2003 la 73% din baietii adolescenti si 62% din fetele adolescente americane, crescand in 2008 la 80%.

La australieni  consumul  la  acea  vreme  era  de  peste  60%,  iar  in  Europa  de  numai  31%.  In  SUA, cantitatea  medie  ingerata de acestia s-a dublat intre anii 1977 si 1998.

Bauturile carbogazoase si bolile

Specialistii din intreaga lume sunt ingrijorati de ravagiile pe care le au sucurile asupra organismului. Organizatia Mondiala a Sanatatii considera ca obezitatea este cea mai mare provocare a secolului 21. Si nici nu este de mirare. In ultima vreme nici in Europa lucrurile nu stau mai bine.

Tot mai multi europeni se confrunta cu probleme de greutate, iar introducerea lanturilor fast food nu a facut decat sa inrautateasca lucrurile.

Alte boli care pot aparea: diabetul, osteoporoza, carii dentare, afectiuni renale. Asadar, stai departe de bauturile carbogazoase.

Nu doar ca te vei ingrasa, dar s-ar putea sa te confrunti cu boli teribile, pe fondul ingerarii excesive de zahar.

 

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *