Timpul petrecut cu copilul. Investeste in mai multe vacante in familie!

Vrei ca micutul tau sa aiba toate lucrurile pe care tu poate nu le-ai avut in copilarie, asa ca esti dispusa sa sacrifici timpul petrecut cu copilul. Ii cumperi multe jucarii, gadget-uri, telefoane, jocuri, etc dar uiti un aspect esential: cel mic are nevoie de atentia ta.

Iar expertii au ajuns la concluzia ca parintii ar trebui sa mearga mai des in vacante cu cei mici, de exemplu. Timpul petrecut cu copilul este fundamental pentru buna dezvoltare a acestuia. Parintii au inceput sa investeasca sume exorbitante in cadouri, iar cei mici incep sa creada ca asta inseamna afectiune! Este oare sanatos sa ii oferi atat de multe lucruri materiale copilului?

Sunt tot mai multe cazurile in care copiii de abia isi cunosc parintii. Dar in schimb au colectii intregi de jocuri…

Timpul petrecut cu copilul – ce ar trebui sa primeze?

Tocmai pentru a atrage atentia asupra acestui fenomen ingrijorator, un profesor de la Universitatea Cornell din SUA a elaborat mai multe lucrari. Acesta a declarat intr-un studiu al sau ca fericirea celor mici nu deriva din lucruri ci din experiente.

Cercetari similare au mai aratat ca oamenii sunt mai tristi atunci cand nu pot ajunge la un concert, de exemplu. Adica acesta este un eveniment care ii marcheaza mai mult decat faptul ca nu au putut achizitiona mobila dorita.

Un studiu al englezilor realizat in 2014 a confirmat aceleasi concluzii. De exemplu, subiectii erau mult mai incantati de excursiile pe care le-au facut alaturi de cei dragi. De asemenea, lucrurile materiale au iesit pe locul 2 si in aceasta situatie.

Asa ca timpul petrecut cu copilul este vital pentru buna formare a acestuia. Excursiile pe care le vei face alaturi de copii ii vor marca intreaga viata. Mereu isi vor aminti cum s-au bucurat de timp alaturi de parinti si frati. In schimb, copiii care au parte doar de material nu vor invata ce inseamna adevaratele valori ale vietii.

Timpul petrecut cu copilul – de unde sa incepi?

Daca ai fost o mama ocupata, care nu a avut timp sa petreaca timp alaturi de copil asa cum si-ar fi dorit, nu este nicio tragedie. Poti schimba aceasta situatie. Lasa culpa la o parte, cumpara mai putine jucarii si du-ti copilul la o inghetata. Invata-l sa se bucure de moment. Iesiti afara si jucati-va in zapada, mergeti si savurati un ceai cald impreuna si arata-i ca-l iubesti.

Sa lasam in urma generatiile vechi, care nu aveau capacitatea de a-si exprima emotiile. Cel mai important este ca micutul tau sa se simta iubit si sa invete adevaratele valori.

Atunci cand este suficient de mare, nu uita sa-l iei in drumetii si vacante cu tine. Nu va uita ce inseamna sa urci pe munte alaturi de mama. Nici castelul de nisip facut pe plaja, impreuna.

Timpul petrecut cu copilul poate face minuni, iar in acest fel vei trai bucuria reala de a fi parinte si mentor. Pentru ca, nu-i asa, un parinte este intotdeauna primul mentor al copilului! Asa ca ai grija ce mesaj ii transmiti.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *