Cititul si efectele sale benefice. Ce trebuie sa stii

Ca cititul este una dintre pasiunile multora nu mai este un secret pentru nimeni, dar tu stiai ca este o maniera minunata de a te relaxa? Adica poti scapa de stres in acest fel, iar cercetatorii confirma aceste informatii. Lectura este un hobby care te poate aduce pe culmi inalte, in sensul ca iti poate dezvolta enorm mintea.

Si nici nu este de mirare, avand in vedere ca te ajuta sa-ti folosesti imaginatia intr-un mod creativ si inovator. Cititul te ajuta sa te informezi, sa ai un spectru mai larg si mai fondat atunci cand vine vorba despre opinii. Asa ca de la cei mici pana la adulti, cititul poate aduce multe beneficii.

Creierul uman este foarte complex si are nevoie de impulsuri pentru a functiona corespunzator. Ce trebuie sa stii despre citit?
De ce este indicat sa-ti petreci timpul in acest fel? Vei afla imediat, din cele ce urmeaza.

Cititul si beneficiile sale

  • te va ajuta sa fii mai intelegatoare. Fara doar si poate ca va creste si capacitatea ta de empatie si este normal sa fie asa. Atunci cand te apropii in imaginatie si simtiri de persoanele indragite cu siguranta vei invata sa intelegi mai bine emotiile umane. Asa ca te vei simti mai apropiata si de semenii tai, garantat!
  • fizica cuantica si lectura. Tu stiai ca atunci cand pui suflet intr-o actiune si simti ca o traiesti creierul se comporta ca si cum s-ar petrece acel eveniment? Adica nu conteaza daca-ti imaginezi sau chiar se intampla, creierul va percepe altfel experienta daca traiesti momentul. Daca ai vazut documentarul „The Secret” si ai inteles un pic legea atractiei, cu siguranta stii despre ce vorbim.

Asa ca cititul poate fi foarte palpitant si poti simti cum tu ai trait o anume experienta, de aceea ne pasioneaza povestile bune. Un roman te poate aduce intr-o stare minunata, in special daca tu te vei concentra si vei trai momentul efectiv

Cititul – o pasiune utila si minunata

  • este vital ca cei mici sa citeasca. Si vorbim cat se poate de serios, oamenii de stiinta au observat ca cei mici incep sa inteleaga mai bine procesele vietii, prin citit. Pot deveni mai organizati, iar procesele de la nivelul creierului devin mai eficiente. Apropo, exista cercetatori care sustin ca dislexia poate fi tratata cu ajutorul cititului
  • te scapa de stres. Stim cu totii ca viata in zilele noastre poate fi cu adevarat epuizanta. Asa ca o carte buna, la ceas de seara, alaturi de un ceai de tei poate fi cea mai buna maniera de relaxare. Nu uita sa citesti carti de dezvoltare personala, sunt minunate in special daca vrei sa te intelegi mai bine pe tine insati. De asemenea cititul te poate ajuta sa dormi mai bine si sa scapi de insomnii
  • o memorie mai buna. Cititul are si efect asupra ta, mai mult ca sigur. Daca si tu vrei sa-ti imbunatatesti memoria intr-un mod simplu si facil, nu uita sa citesti mai des. Macar de 3 ori pe saptamana. Ce ar fi ca, in loc sa stai pe telefon cand ai timp liber sa citesti 2-3 pagini dintr-o carte buna? Cu siguranta viata ta ar deveni putin mai buna
  • scade riscul de a face Alzheimer. Studii in domeniu au aratat ca o ora de citit pe zi poate preveni aceasta boala teribila a batranetii. Asa ca ar fi bine sa previi din timp si sa intaresti creierul si memoria. Desigur ca alimentatia si un mod sanatos de viata pot reduce semnificativ sansele de a face aceasta boala, de asemenea.
5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *