Timpul petrecut in natura – un real tratament! Ce medici il pot prescrie?

Ei bine, a devenit oficial, cel putin in anumite locuri, ca timpul petrecut in natura poate fi un real tratament de succes, atat timp cat sunt respectate anumite premise. Asa ca acest tratament neconventional a devenit chiar o optiune, recent. Ce inseamna acest lucru, mai exact?

Este vorba despre faptul ca medicii din Shetland, Scotia pot prescria ca tratament timpul petrecut in natura. Suna ciudat, nu-i asa? Asa si este, dar acestia au inceput sa vada importanta naturii asupra sanatatii umane. Asa ca au trecut la actiune si ii sfatuiesc pe oameni sa nu uite de acest „medicament” eficient si gratuit!

Inca din data de 5 octombrie 2018 este posibil acest lucru si este primul program de acest gen din Regatul Unit. Ce poti trata, daca te bucuri de timpul petrecut in natura? Vei afla imediat si probabil ca vei ramane surprinsa. Nu de alta, dar este vorba despre afectiuni cat se poate de serioase.

Timpul petrecut in natura – cum sa-l folosesti pentru a trata sanatatea?

Asa se face ca medicii din Scotia au gasit alternative pentru anumite boli cronice. Chiar daca persoana in cauza urmeaza si o medicatie, timpul petrecut in natura poate influenta serios rezultatul finit. Acesta poate reduce tensiunea arteriala, anxietatea, diabetul, stresul, bolile de inima si multe altele.

Iar scotienii vor sa prezinte aceste aspecte chiar intr-o maniera umoristica. Tocmai de aceea programul care include natura ca tratament prevede si sugestii amuzante si vorbe de duh. In martie este recomandat sa alergi pe plaja alaturi de cainele tau, iar in aprilie este indicat sa construiesti un castel de nisip deja! In mai poti sa stai cu fata in iarba, iar in iulie poti culege flori si variate!

Iar acestea sunt doar cateva dintre replicile amuzante cu care sunt intampinati pacientii, atunci cand citesc brosura despre sanatate dedicata timpului in natura.

Timpul petrecut in natura – beneficiile sunt nenumarate

Este de prisos sa-ti spunem cate beneficii poti avea daca vei petrece mai mult timp in natura. In special daca lucrezi intr-un mediu stresant. Cu siguranta ai nevoie de o pauza, asa ca nu uita sa faci macar o plimbare in parc, dupa munca.

Daca vei sta mai mult timp in zone impadurite, de exemplu, vei scadea semnificativ riscul de a avea o depresie. Pot fi remediate si
starile de anxietate, simptomele specifice ADHD si chiar poate fi intarit sistemul imunitar!

Asa ca timpul petrecut in natura te va ajuta sa te reconectezi cu propria fiinta si vei sti cum sa ai mai multa grija de tine, pe viitor. Traim intr-o lume care se indeparteaza tot mai mult de adevarata sursa, adica natura. Nu deveni si tu una dintre acele persoane care uita cat de important este sa ne bucuram de viata, zi de zi.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *