Mierea de Manuka – un antibiotic care NU are efecte adverse

In ziua de astazi este bine sa fii pregatita atunci cand vine vorba despre tratamentele naturiste, iar mierea de Manuka este unul dintre acele remedii extraordinare. Si unde mai pui ca este 100% naturala? Intr-o societate obsedata de medicamente si tratament alopat, fii tu cea care iese din multime.

Nu de alta, dar exista foarte multe situatii cand medicamentele nu-si au rostul, iar tratamentele naturiste functioneaza atat de bine! Astazi vom descoperi impreuna mierea de Manuka si vei ramane uimita de proprietatile sale remarcabile. Antibioticele pot fi necesare, dar ce ar fi sa le folosim pe cele care ni le-a daruit natura? Mierea, usturoiul, turmericul, etc toate acestea au efectele unui antiobiotic. Plus ca nu va trebui sa mai suferi de pe urma efectelor adverse. Ce usurare, nu-i asa?

Antibioticele au inceput sa fie folosite in exces, asa ca multe boli au devenit imune la acestea. O adevarata tragedie, considera cercetatorii, care avertizeaza ca acestea NU trebuie prescrise decat in cazuri mai grave. Din cauza faptului ca oamenii au inceput sa ia antibiotice tot mai des, acestea nu-si mai fac efectul.

Mierea de Manuka – ce ar fi sa ne intoarcem la tratamentele naturale?

Asadar, cercetatorii au inceput sa ia in calcul antibioticele originale si tratamentele pe baza de plante. Intr-un studiu al englezilor s-a ajuns la o concluzie veche: mierea este un extraordinar antibiotic! Cercetarea, care a avut loc la Universitea Southampton, a aratat ca mierea de Manuka are capacitatea de a reduce activitatea si cresterea bacteriilor, chiar si cand se ia in cantitati mici.

Arborele de Manuka, din care albinele extrag nectarul, este prezent in zone izolate din Noua Zeelanda si Australia. Mierea de Manuka este printre putinele care sunt aprobate pentru uz terapeutic. Are o culoare mai inchisa, un fel de portocaliu-maroniu, iar gustul este mult mai puternic.

Iar vestile bune nu se opresc aici. Se pare ca mierea de Manuka si-a dovedit eficacitatea din plin, avand rezultate mai bune ca antibioticele alopate! De exemplu, aceasta a tratat cu succes efectele secundare a mai multor tipuri de plagi care erau amenintate de patogeni (microbi).

Mierea de Manuka – trateaza cu succes sinuzita

Un alt studiu al americanilor a mai aratat ca mierea de Manuka poate fi un tratament de succes in cazul celor care sufera de sinuzite. Cercetatorii au precizat ca inca nu au inteles de ce acest tip de miere este atat de eficace, dar un lucru este cert: are capacitatea de a impiedica bacteriile sa formeze biofilme ( adica sa devina mai puternice).

Desigur ca este foarte important sa cumperi mierea de Manuka dintr-o sursa sigura. S-ar putea ca investitia sa fie costisitoare, dar sanatatea ta va fi in siguranta. In special pe timp de iarna, cand suntem predispusi infectiilor. Poate fi folosita si ca preventie dar si ca tratament de baza, in cazul afectiunilor care persista, in mod special.

Cel mai bine ar fi sa ceri parerea si sfatul unui medic care accepta tratamentele naturiste, daca vrei sa fii sigura ca totul va decurge bine.

Obisnuieste-te sa folosesti mai des tratamentele naturiste, doar asa iti vei intari sistemul imunitar, care va lupta pentru tine si sanatatea ta.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *