Cum sa mentii colesterolul in parametrii normali

Daca si tu te intrebai cum sa mentii colesterolul in parametrii buni, astazi dorim sa iti oferim cateva sugestii. Evident ca stii deja ca valoarea colesterolului nu trebuie sa fie una ridicata. Asa ca in mod normal aceasta trebuie sa se situeze sub 200 de unitati.

Dar, ce este colesterolul? Vorbim despre un tip de grasime, o molecula lipidica necesara organismului pentru a functiona corect. Produsa de ficat, aceasta grasime nu trebuie sa fie in cantitate prea mare, altfel riscam sa ne confruntam cu afectiuni cardiace.

Colesterolul „bun” este cel denumit HDL, iar acesta este eficient si necesar. Colesterolul „rau” cunoscut si ca LDL este cel care provine din mancare, in special din grasimile de tip trans.

Cum sa mentii colesterolul in parametrii sanatosi? Evident ca va trebui sa ai o dieta sanatoasa si sa nu fi adepta exceselor. Echilibrul este totul atunci cand vorbim despre organism. Dar poate fi mult mai simplu decat crezi sa mananci corect.

Cum sa mentii colesterolul „bun”? Iata ce este de facut

Asa cum am precizat deja, va trebui sa ai o dieta bazata pe multe cruditati, fructe, seminte, uleiuri presate la rece. Studiile au aratat ca nivelul colesterolului este influentat si de starea de spirit. Si ce crezi? Cei foarte stresati au tendinta de a avea colesterolul marit, ceea ce nu este deloc indicat.

Asa ca sa nu crezi ca doar dieta face minuni, ci va trebui sa fii atenta la mai multe aspecte. Bolile cauzate de stres sunt numeroase, asa ca nu deveni si tu una dintre victime.

Mic dejun fara colesterol – cum se prepara?

Are la baza ovaz si seminte de chia, 2 alimente de referinta pentru o sanatate de fier. Semintele de chia sunt bogate in Omega 3 si 6. De asemenea, au proprietati antioxidante care previn bolile de inima si artrita. Contin fosfor, calciu, magnan si potasiu.

Dar nici ovazul nu este de neglijat. Bogat in fibre care scad colesterolul, precum si minerale ca manganul, seleniul, zincul, magneziul, fierul si fosforul. ..citeste continuarea aici >>>

Cum sa mentii colesterolul in parametrii normali si sanatosi?

Consuma apa din abundenta. In special in perioadele calde, dar si in restul anului. Este necesar sa bei zilnic cel putin 8 pahare de apa plata sau o sticla de 2 litri. Desigur ca poti consuma si ceaiuri, dar fara a exagera. Acestea ar trebui consumate pe langa cei 2 litri de apa recomandati. Ce se intampla cand bei apa? Vei incepe sa elimini cu succes toxinele, iar organismul se purifica singur.

De asemenea, nu uita sa-ti incepi ziua cu un pahar mare de apa. Bea-l pe stomacul gol, abia apoi du-te sa te speli pe dinti, etc. Ai nevoie de un impuls pentru ca organele sa „porneasca”. Se va imbunatati digestia si tranzitul intestinal, asa ca te vei simti mult mai bine, in scurt timp. Apa calduta cu suc de lamaie este alta idee minunata.

Te va ajuta sa slabesti, de asemenea. Asa ca 15 zile pe luna incepe ziua cu un pahar de apa plata usor incalzita, iar la final stoarce 1/2 lamaie. Va deveni micul tau ritual.

Consuma alimente bogate in fibre. Ce ar fi ca inainte de mesele principale sa mananci un mar sau o mana de afine? Bineinteles ca poti alege si alte fructe de sezon. Nucile, migdalele sau un iaurt cu cereale integrale sunt alte idei perfecte.

De asemenea, ar fi indicat ca la micul dejun sa servesti cereale integrale, alaturi de fructe, seminte si un pahar de lapte vegetal. In acest mod vei elimina cu succes rezidurile, iar colesterolul tau va fi in parametrii buni.

Cum sa mentii colesterolul „bun” – cateva idei de baza

Elimina sau scade considerabil consumul de grasimi trans. Stii la ce ne referim – carne grasa, unt, prajeli, untura, mezeluri, fast-food. Nu este un secret pentru nimeni ca acestea ne afecteaza sanatatea si ne dau peste cap colesterolul. Asa ca ar fi o idee minunata sa incepi si tu sa le reduci. Cauta alternative mai sanatoase. De exemplu, poti incerca un burger vegetarian sau o portie de paste integrale. Sunt foarte gustoase, iar colesterolul tau nu o va lua razna cand le consumi.

Dulciurile din comert, adica cele pline de zahar, margarina, grasimi, etc iarasi nu sunt recomandate. Mancam mult mai mult zahar decat este cazul, iar ficatul nostru este afectat. Opteaza mai des pentru fructe sau dulciuri sanatoase, realizate cu miere, cacao sau stevia. Vei observa ca sunt mai savuroase decat credeai, iar organismul tau nu va fi lezat.

De asemenea, mancand in acest mod vei avea si o silueta mai armonioasa. Esti gata de o schimbare?

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *