De sarbatori: Biscuiti cu ghimbir si scortisoara – reteta simpla

Cu siguranta ai descoperit minunatii biscuiti cu ghimbir si scortisoara, o adevarata bunatate care se potriveste de minune cu sarbatorile de Craciun. Desigur ca-i poti gasi si gata facuti, dar parca altfel ar fi sa-i prepari chiar tu. Ce maniera mai buna de a-i surprinde pe cei dragi, daca nu cu dulciuri minunate?!

Tocmai de aceea astazi ne-am propus sa-ti prezentam acesti biscuiti cu ghimbir si scortisoara, care te vor impresiona atat pe tine cat si pe cei dragi! De ce spunem asta? Pentru ca este greu sa nu adori o combinatie intre miere, ciocolata, unt si zahar brun.

Dar haide sa descoperim impreuna aceste minunatii.

Biscuiti cu ghimbir si scortisoara – cum se prepara?!

Reteta nu este nici pe departe complexa si te vei bucura ca ai incercat-o, in special ca este absolut delicioasa. Te sfatuim sa-i implici si pe cei mici in pregatirea biscuitilor, care aduc cu turta dulce, ca gust.

Pentru ca procesul sa fie si mai amuzant, ar fi ideal sa cumperi cateva forme amuzante pentru gatit. Vorbim de stelute, inimioare, oameni, etc. Cu acestea poti sectiona aluatul, iar figurinele vor fi foarte dragalase. Si unde mai pui ca sunt delicioase? Acesti biscuiti cu ghimbir si scortisoara pot fi agatati si in brad, daca vrei niste ornamente cu totul speciale.

Dar nu te mira daca acestea vor disparea imediat, din motive lesne de inteles.

Reteta biscuiti cu ghimbir si scortisoara

Ingrediente:

  • 350 grame faina ( poti incerca si cu faina integrala)
  • o lingurita ghimbir razuit sau pudra de ghimbir
  • o lingurita scortisoara
  • 150 grame unt
  • un ou mare
  • 2-3 linguri de miere
  • 3 linguri de zahar brun
  • praf de copt
  • optional ciocolata alba sau neagra

Mod de pregatire

In primul rand, vei amesteca toate ingredientele si vei crea o compozitie omogena. Nu uita ca untul sa fie la temperatura camerei. La fel si oul, altfel nu se va lega la fel de bine.

Acum pune aluatul acoperit in frigider, pret de 35 de minute. Dupa ce se scurge acest timp, scoate compozitia din frigider si foloseste putina faina, pentru a o intinde usor. Iar acum este momentul tau si al micutilor. Ce forme vrei sa aiba acesti biscuiti cu ghimbir si scortisoara?

Lasa-ti imaginatia sa lucreze si foloseste-te de formele mentionate mai sus. Pune biscuitii la cuptor pentru vreo 15-20 de minute, la aproximativ 150 de grade. Dupa aceea, cand sunt gata scosi din cuptor, ii poti decora cu putina ciocolata topita in prealabil.

Cu siguranta vor avea un succes nebun acesti biscuiti cu ghimbir si scortisoara, iar cei mici te vor adora!

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *