Litiaza renala, cum sa scapi de pietrele de la rinichi

Litiaza renala este des intalnita in ziua de astazi si nu putine sunt persoanele care s-au confruntat cu aceasta afectiune. Desi aparent litiaza nu este o boala in sine, cine s-a confruntat cu durerile provocate de aceasta stie ca nu este de gluma.

Dar, ce este de fapt, litiaza renala? Vorbim despre acele „pietre” sau „nisip” la rinichi, adica niste formatiuni dure localizate la nivelul rinichilor sau in vezica urinara.

Cine s-a confruntat cu asa ceva stie ca durerile sunt atroce, fiind considerate unele dintre cele mai intense.

Aceste dureri apar exact in zona lombara sau a rinichilor. Uneori vor fi dureri si la nivelul vaginului si al abdomenului. Alte simptome: stari de greata, voma, febra, ameteala, paloare, transpiratie, etc.

Ce putem face pentru a evita litiaza renala? Ei bine, in primul rand trebuie sa avem grija la alimentatie.

Se recomanda ca atunci cand ne confruntam cu astfel de probleme sa avem o dieta preponderent vegetariana. Studiile arata ca cele mai multe pietre la rinichi sunt cauzate de proteinele de origine animala.

Conform studiilor, se pare ca 92% din pietrele la rinichi sunt compuse din calciu sau compusi ai calciului.

Ce concluzie tragem de aici? Ca este indicat sa eliminam produsele lactate din alimentatie, cel putin pentru o perioada de timp.

Alti factori care contribuie la litiaza renala:

– alcoolul
– grasimile
– zaharul
– faina alba

Remedii naturiste pentru eliminarea pietrelor la rinichi

1. Ceaiuri de matasea porumbului, merisor si cozi de cirese. Se beau cateva cani pe zi, aceste plante fiind diuretice si ajutand la eliminarea pietrelor sau a nisipului.

2. Sucul de urzica. Ideal in litiaza renala, se va prepara la blender si se va bea 1-2 pahare pe zi. Urzica este ideala si in cazuri de cistita, afectiuni urinare, etc.

3. Sucul de patrunjel. Un adevarat inamic al calculilor renali (pietre). Ce trebuie sa faci? Consuma un sfert de pahar de suc de pantrunjel, pe care il vezi dilua cu trei sferturi apa (sau suc de portocale, morcovi).

Poti sa adaugi si frunze de leustean, acestea sunt recomandate de asemenea in aceste cazuri.

4. Lamaia. Are proprietati diuretice, asa ca te va ajuta sa elimini rapid pietrele sau nisipul. Cum se procedeaza? Se va consuma timp de 10 zile sucul de la 2-3 lamai.

5. Cura cu pere. Daca este sezonul perelor ( dar nu numai) ar trebui sa apelezi la aceasta dieta. Se consuma 1-2 litri de suc de pere pe zi, timp de cel putin 14 zile.

In caz ca nu stiai, perele sunt excelente in caz de litiaza renala, stimuland intens activitatea rinichilor.

Vindeca litiaza renala in mod natural

Incearca aceste remedii naturiste si scapa de litiaza renala in mod traditional, fara a fi nevoie sa recurgi la alte metode.

Oricum, nu prea exista tratamente alopate in aceste cazuri, tot ce poti face este sa iei medicamente impotriva durerii, atunci cand se declanseaza vreo durere.

IMPORTANT! Atunci cand suferi din pricina acestei afectiuni, bea apa din abundenta, cel putin 2 litri pe zi.

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *