Aceste bauturi cresc riscul de a face diabet

Dupa cum stii, riscul de a face diabet este crescut, in zilele noastre. De ce? Pentru ca suntem tot mai stresati. Iar pe langa asta, consumam mai mult zahar si grasimi ca niciodata.

Este adevarat ca aceasta epoca a omenirii are multe beneficii. Dar cu siguranta exista si lucruri la care nu te-ai fi asteptat. De exemplu, manancam mult mai putin sanatos decat in trecut. Iar riscul de a face diabet este urias. De fapt, aceasta este una dintre cele mai frecvente boli.

Ce putem face pentru a preveni diabetul? Ce este bine sa mancam? De ce ar trebui sa evitam stresul? Si ce bauturi sa nu consumam niciodata?

Riscul de a face diabet creste atunci consumi aceste bauturi!

Asocierea dintre zahar si diabet este binecunoscuta. Desi nu acesta este singurul lucru care il declanseaza, este clar printre cele importante. In sensul ca zaharul poate contribui la declansarea maladiei. La fel si stresul, asa ca tine minte sa nu te mai consumi pentru toate fleacurile. Indiferent de situatie. Orice ar fi, poti depasi momentul daca alegi sa fii calma si putin mai inteleapta.

Alimente care scad glicemia – iata ce ar trebui sa consumi mai des!

Avocado. Stii deja ca este un aliment de exceptie, vegetarian, care te va ajuta sa iei necesarul de grasimi fara a-ti afecta sanatatea. Avocado este o fantastica sursa de grasimi naturale, care poate stabiliza glicemia si insulina. De asemenea, te va feri de tensiune marita, boli de inima si chiar previne infarctele.

Cafea. Asa ca ai scuza perfecta pentru a savura o cafea minunata, in fiecare dimineata. Un nou studiu realizat la Universitatea din California arata ca un consum moderat de cafea poate duce la scaderea riscului de a face diabet de tip 2. Alt studiu a mai aratat ca si consumul de cafea fara cofeina…vezi mai multe alimente aici >>>

Riscul de a face diabet creste si ce bauturi sa eviti?

Ei bine, asa cum probabil te asteptai, vorbim de cele care au la baza zahar. Toate acele sucuri dulci, indulcite artificial si pline de zahar distrug imunitatea. Si pot declanda diabetul de tip II. Asa ca incearca sa renunti la acest obicei atat de nociv. In special ca acestea te vor ingrasa si nu iti potolesc deloc setea. Este doar o iluzie, asa ca evita-le cat mai des.

Ca sa intelegi mai bine, imagineaza-ti ca cei care beau sucuri au cu 18% mai multe sanse de a face diabet…Nu suna prea bine, nu-i asa? Atunci fereste-te de acest obicei nociv.

Iti plac sucurile? Atunci cumpara fructe si prepara-le chiar tu, la tine acasa. Un suc de portocale sau mere stors chiar de tine este mult mai sanatos. Evident ca acesta este sarac in calorii si zahar. Oricum, vorbim despre fructoza care este un zahar natural tolerat de organism. Desigur ca nu trebuie exagerat nici cu aceste sucuri. Echilibrul ar trebui sa fie una dintre „mantrele” tale in aceasta viata. Daca vrei ca totul sa-ti mearga bine.

Riscul de a face diabet – consuma ceaiuri

In special la birou, nu te lasa influentata de alti colegi. Stim ca este o moda sa bei un suc la birou, ca sa te binedispuna. Sa fie oare asa? Nicidecum, alege ceaiurile indulcite cu stevia sau putina miere. Nu uita ca sunt multe deserturi realizate fara zahar. Ideale pentru silueta si sanatate, asa ca alege-le cat mai des.

Fereste-te de cele care contin aspartam, un indulcitor artificial foarte nociv, care contribuie la declansarea bolii. Scapa de aceasta dependenta de zahar si bucura-te si de alte alimente.

Nu uita sa faci mai multa miscare, sa mananci mai sanatos si sa ai mereu la indemana fructe si legume. Viata este mult prea scurta ca sa o traim altfel decat intr-un mod intelept…

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *