Obiceiuri care te fac sa te simti obosita

Vrei sa stii care sunt acele obiceiuri care te fac sa te simti obosita, la care nici nu te-ai fi gandit vreodata? Despre toate acestea vom discuta astazi. Si s-ar putea sa fii foarte surprinsa de ceea ce urmeaza sa afli.

Pentru ca la unele dintre acestea probabil ca nu te-ai fi gandit. In special ca sunt lucruri obisnuite, pe care le facem involuntar. Dar care se numara printre acele obiceiuri care te fac sa te simti obosita.

Este necesar sa te familiarizezi cu ele, pentru a fi sigura ca nu le vei mai repeta la infinit. Asadar, haide sa vedem impreuna despre ce este vorba.

Obiceiuri care te fac sa te simti obosita – nu mai gandi in exces!

Unul dintre cele mai nocive obiceiuri si nici nu este de mirare. Mintea ne poate obosi teribil, in special cand stam si ne gandim la tot felul de lucruri inutile. Pentru ca majoritatea dintre noi o facem. Cel mai important lucru este sa ne focusam pe momentul prezent, acesta este cheia. De ce? Pentru ca atunci cand te vei concentra asupra lucrului pe care-l faci acum, totul se va remedia. In sensul ca nu vei mai suferi de insomnii, nopti pierdute si atat de mult stres.

Puterea prezentului – sau cum sa te bucuri mai mult de viata, in fiecare zi

Eckhart Tolle ne dezvaluie in cartile sale, deja celebre, ca ar trebui sa ne preocupe mai mult sa traim clipa de fata, indiferent de cum se prezinta aceasta. Esti trist? Nicio problema, accepta in primul rand acest gand si nu te opune lui. Esti fericit? Bucura-te de moment, dar fii constient ca si acesta este trecator…La fel ca intreaga viata…totul despre cum sa te bucuri de prezent aici >>>

Nu faci miscare. Da, poate fi una dintre cauze! Atunci cand nu faci miscare, organismul tau nu functioneaza cum trebuie, asa ca s-ar putea sa fie repercursiuni. Da, chiar si starea de oboseala se poate instala, chiar daca pare ciudat. Asa ca fa miscare zilnic chiar si in aceste momente. Sunt nenumarate tutoriale disponibile pe Youtube, de unde poti alege ce tip de exercitii fizice sa faci. Macar 15-30 de minute pe zi. Garantat te vei simti mult mai bine.

Obiceiuri care te fac sa te simti obosita – insomniile, o reala problema

Cei care nu pot dormi se confrunta cu o reala problema, iar aceasta afectiune se poate acutiza in timp. Asa ca nu o neglija. Insomniile constante iti pot afecta viata pe toate planurile, asa ca nu risca sa te imbolnavesti. Inclusiv sistemul imunitar va fi mult mai slabit, asa ca du-te la psiholog. Sau incearca alte metode holistice si naturale. Ideea este ca nu poti nega la infinit aceste probleme. Insomniile sunt asociate cu stresul sau traume mai vechi, nerezolvate.

Incearca sa te culci devreme, sa nu mananci chiar inainte de culcare, sa bei ceaiuri relaxante si sa faci sport constant. Toate acestea te vor ajuta sa imbunatatesti calitatea somnului. Evita alcoolul si fumatul. Pe termen lung nu vor face altceva decat sa te afecteze.

Faci abuz de social-media. Daa, statul pe telefon cat este ziua de lunga nu este deloc sanatos. Te agita si nici nu este de mirare. Fixeaza o ora de la care nu iti mai verifici telefonul sau laptopul. Fii disciplinata si respecta aceste reguli. De asemenea, fa-ti un obicei din a NU verifica mesajele la fiecare 10 minute! Iti poate afecta si prestatia la munca precum si mentalul, care va fi mereu in cautarea unui stimul nou…De aceea va fi foarte greu sa te relaxezi si sa dormi.

Somnul calitativ este esential pentru o viata mai buna, asa ca tine minte aceste aspecte si nu le mai neglija.

Obiceiuri care te fac sa te simti obosita – nu mananci sanatos

Da, dieta de zi cu zi poate sa iti influenteze enorm starea de spirit. Nu degeaba se zice ca suntem ceea ce mancam. Aproape 70% dintre oameni consuma mult prea putine fructe, legume si grasimi sanatoase sau uleiuri vegetale calitative. Bineinteles ca toate aceste vor crea un real deficit in organismul tau. Asa ca nu te vei mai simti atat de bine in pielea ta.

Evita sa bei prea multe cafele, energizante, alcool. De asemenea rareste consumul de fast-food, alimente procesate si pline de ulei si sare…Mananca mai multe fructe si salate si te vei simti mult mai bine rapid…

Negativitatea. Da, de aceea se spune ca nu este indicat sa stai in preajma oamenilor toxici. Adica nefericiti si care incearca sa te traga si pe tine de partea lor. Starea de spirit negativa te incarca enorm si te lasa fara energie. Asa ca pune punct gandurilor negative si ai grija cu ce fel de oameni iti petreci zilele.

Viata este scurta, asa ca traieste-o din plin si uita de stres, situatii neplacute si frici! Elibereaza-te de negativitate si imbratiseaza o stare de spirit optimista. Este demonstrat ca cei fericiti sunt mult mai sanatosi si plini de viata!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *