Cum sa te protejezi de microbi cand iesi afara?

In aceasta perioada, in special, sigur te-ai gandit cum sa te protejezi de microbi, mai ales cand iesi afara. Si oricat de detasata ai fi, este in regula sa fii putin mai precauta.

Desigur ca ideea este sa ne pastram calmul si sa acceptam situatia fara prea multe momente de disperare. Nu de alta, dar nu vom reusi nimic in acest mod. Plus ca ne vom enerva la tot pasul.

Cel mai important este sa intelegi cum sa te protejezi de microbi cand iesi si sa respecti aceste norme. In acest fel, te vei intoarce acasa sanatoasa si linistita. Haide sa vedem impreuna ce ar trebui sa faci.

Cum sa te protejezi de microbi cand iesi afara – metode simple si utile

Masca. Dupa cum ai vazut, parerile sunt impartite. Majoritatea specialistilor recomanda ca doar cei raciti deja sa o poarte. Desigur ca acest lucru este necesar pentru a nu transmite mai departe virusii. In acest mod, persoanele bolnave sau contaminate chiar si cu o raceala usoara nu o sa mai transmita afectiunea la fel de usor.

Pentru siguranta si linistea ta, poti purta o masca de bumbac sau o esarfa, pe care sa o pui in jurul gatului si a gurii. In acest mod, vei inspira mai putin, iar microbii vor fi la distanta.

Manusi. La fel de controversata povestea cu manusile din plastic. Avand in vedere ca imediat ce ai atins deja un obiect sunt practic contaminate, este greu de spus cat sunt de eficiente. Dar poti purta daca tu consideri ca te poti abtine in a atinge prea multe lucruri (fara a duce mana la fata!), imediat ce iesi din casa. Altfel nu va face o diferenta prea mare. Totusi, pot fi utile, in special cand stii ca vei iesi pentru mai multe ore. Daca lucrezi cu bani cash sau alte lucruri pline de bacterii, aceasta idee de a purta manusi poate fi si mai buna.

Cum sa te protejezi de microbi cand iesi afara – alege un dezinfectant de maini calitativ

Normal ca este util in aceasta perioada si iti poti dezinfecta mainile dupa ce ai iesit de la metrou, de exemplu. Totusi nu face abuz de acesta si foloseste-l atunci cand stii ca mainile tale au intrat in contact cu bacterii. Din pacate mult prea multi oameni o iau putin razna cand vine vorba de boli. Si ce crezi? Stresul afecteaza inclusiv sistemul imunitar…Asa ca alege sa fii calma si dezinfecteaza si spala mainile atunci cand stii ca tocmai ce ai sosit de undeva.

Incearca sa raresti strangerile de mana si chiar imbratisarile. In special cand este vorba despre persoane pe care le reintalnesti pe strada, prieteni vechi, etc. Poti sa te scuzi gentil sa sa spui motivul pentru care aceste gesturi nu sunt tocmai cele mai indicate, in aceste momente.

Oricum, orice om pe care-l vei intalni este deja familiarizat cu situatia, asa ca probabil nu va fi nimic ciudat in a face aceasta remarca, care poate parea impertinenta in alte situatii…

Stai la un 1-1,5 metri de ceilalti. Inclusiv cand esti la cumparaturi, pe strada, metrou, etc. Cand este posibil fa acest lucru, pentru a sti ca esti in siguranta. Nu este momentul sa fii prea „apropiata” de restul. In special ca unii pot avea deja gripa, dar care nu s-a declansat inca…Asa ca paza buna pazeste primejdia rea!

Cum sa te protejezi de microbi cand iesi. Toalete publice, deloc o idee buna!

Din motive lesne de inteles. Asa ca nu le folosi decat in momentele critice, pentru ca stii deja cati microbi pot exista in aceste medii. Chiar si atunci cand sunt curate si dezinfectate periodic, tot nu sunt cea mai buna idee.

Evita sa atingi nasul, buzele sau ochii, in special cand esti afara. Abtine-te de la aceste gesturi pentru ca este cea mai buna idee! Desigur ca este mult mai greu decat pare si necesita putina disciplina. Pentru ca suntem obisnuiti sa ne punem mana pe fata mai des decat credem. Urmareste-ti putin gesturile si vei observa cu usurinta acest aspect.

Arunca sau sterge cu servetele umede sacosele de cumparaturi. Bineinteles ca si acestea pot fi cauza transmiterii gripei, asa ca nu te risca. Cel mai bine ar fi sa le dezinfectezi cu servetele cu spirt sau ceva similar. Stim, poate fi enervant si pare ca ai mai multe responsabilitati, dar doar in acest mod putem sta departe de boli.

4.45/5 (11)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *