Premenopauza si menopauza. Cum ne gasim echilibrul hormonal?

Menopauza este un sezon al vietii pe care toate femeile il traverseaza. Pentru multe este o perioada cu intrebari si uneori, poate fi dificila. Ceea ce trebuie sa stii este ca menopauza nu apare brusc, ci aceasta este precedata de premenopauza. Aceste etape sunt normale si ceea ce e important este sa le acceptam, sa fim constiente de ele si sa ne asiguram ca ii oferim ceea ce are nevoie organismului nostru pentru a se bucura de fiecare etapa a vietii intr-o stare de echilibru emotional si nutritional.

Premenopauza si semnele sale

Inainte ca menopauza sa se instaleze si sa inceapa acest sezon al vietii tale, apare premenopauza. Aceasta perioada vine cu cateva schimbari pe care tu vei incepe sa le observi. In aceasta perioada ciclurile menstruale devin neregulate, te poti confrunta cu intarziere de sapte zile sau chiar cu doua luni de absenta a menstruatiei. In acest sezon exista in continuare posibilitatea de a ramane insarcinata, insa trebuie sa tii cont de faptul ca organismul tau sufera transformari. Perioada de premenopauza poate dura intre 2-3 ani, dar poate ajunge in unele cazuri si la 8 ani.

In aceasta perioada sunt caracteristice modificarile ciclului menstrual. Poti avea intervale mai scurte sau mai lungi intre cicluri, perioade mai lungi sau mai scurte de ciclu menstrual, poti observa un flux mai redus sau, din contra, mai abundent si, de asemenea, poti observa modificari de consistenta si culoare a sangelui pierdut.

Pot aparea deja bufeurile, care, de asemenea, variaza ca frecventa si intensitate. Te poti confrunta cu transpiratii nocturne, cu scaderea calitatii somnului, care, in cele din urma, va cauza oboseala in timpul zilei si o scadere a productivitatii. Te poti confrunta cu schimbari de dispozitie si cu o mai mare predispozitie catre irascibilitate.

Ce urmeaza? Menopauza

In jurul varstei de patruzeci de ani, debuteaza menopauza. In unele cazuri, ea poate aparea mai tarziu, dar si mai devreme. In aceasta perioada vei observa modificari clare la nivelul parului, al pielii si chiar al unghiilor. Din cauza scaderii tonusului musculaturii pelvine vei observa pierderi involuntare de urina la stranut sau efort fizic intens. De asemenea, te vei confrunta cu uscaciunea vaginala. Este posibil sa apara si probleme cu greutatea in unele cazuri…mai multe pe mediafax >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *