Alimente care contin proteine si te ajuta sa slabesti

Aceste alimente care contin proteine sustin intens procesul de slabire, in special daca le vei consuma in mod corect. Cu alte cuvinte, pentru a slabi, in special daca ai trecut de 40 de ani, trebuie sa ai grija la ce mananci.

De asemenea, modul de preparare este extrem de important, asa ca este imperios necesar sa mananci alimente gatite sanatos. Desigur ca vom discuta despre modul de preparare in cele ce urmeaza.

Asadar, introdu aceste alimente care contin proteine in lista de cumparaturi si vei remarca faptul ca silueta va deveni mai armonioasa, in scurt timp. Haide sa vedem impreuna despre ce este vorba.

Alimente care contin proteine – DE CE te ajuta sa slabesti?

Pentru ca organismul are nevoie de proteine pentru a slabi, impotriva credintelor populare. Asadar, daca vei consuma doar fibre, risti sa te anemiezi, plus ca rezultatele nu vor fi pe masura asteptarilor, de cele mai multe ori.

Haide sa descoperim impreuna lista alimentelor care sustin procesul de slabire:

  1. Somon. Acest peste devenit celebru si in Romania ultimilor ani este cu siguranta pe lista „alba”. Abunda in proteine si grasimi de tip Omega-3. Asa ca este o idee excelenta sa mananci la masa de pranz o portie de somon facut la gratar sau cuptor, alaturi de o portie de sparanghel inabusit, totul stropit cu putin suc de lamaie.

Desigur ca poti consuma somon si in salate sau paste integrale, ramane sa alegi meniul care ti se potriveste cel mai bine.

  1. Oua. In special daca le alegi pe cele ecologice sau de tara. Cu siguranta te vor ajuta sa ai un trup zvelt si sanatos. Iti reamintim ca ouale contin vitamina D, fier si proteine. Evident ca nu le vei consuma in exces, pentru ca ouale sunt totodata asociate si cu cresterea nivelului de colesterol. Asa ca poti consuma un ou fiert sau o omleta alaturi de o salata de cruditati si o felie de paine integrala, de 2 ori pe saptamana.

Nu uita ca ouale pot constitui si o cina perfecta.

Alimente care contin proteine – iaurtul grecesc

Cu siguranta te gandeai ca nu este recomandat in dietele de slabire, din cauza nivelului ridicat de proteine si grasimi. Dar lucrurile nu stau deloc asa, in special ca un iaurt grecesc iti poate conferi senzatia de satietate de care ai nevoie. In acest fel, vei manca mai rar, asa ca probabil ca vei exclude din dieta gustarile prea dese. Consuma iaurt grecesc alaturi de fructe de padure, granola sau alte cereale integrale. Constituie un mic dejun excelent, care te va ajuta sa ai energie pana la pranz.

Edamame. Sigur ai auzit vorbindu-se despre acest aliment, care abunda in proteine, fibre si nutrienti. Contine si fitoestrogen, necesar in special femeilor aflate in perioada de menopauza. Este usor sa le prepari, necesita fierbere si reprezinta o idee minunata de garnitura. Sau poti opta sa le servesti ca atare, cu siguranta nu iti va fi foame prea repede. De fapt, edamamele sunt o forma de soia, care nu a ajuns inca la maturitate.

Alimentele procesate – cum sa le elimini?

Incepe prin a gati retete simple. Cu siguranta poti gasi 25 de minute pentru a prepara un gratar de pui si un orez cu legume. Sau ca garnitura poti alege sparanghel la tigaie, o varianta si mai simpla. Sau broccoli inabusit, cartofi dulci, etc.

Le poti pregati de seara (apropo, constituie si o cina excelenta), pentru a-ti fi mai usor a doua zi, in special daca mergi la serviciu. Nu uita sa adaugi si o salata de cruditati, stropita cu putin otet balsamic. Alte idei de cina/pranz foarte usor de preparat si care nu ingrasa: paste integrale cu legume, mancare de linte sau naut, omleta si o salata de rosii, salata de ton sau de pui, etc…mai multe despre alimentele procesate aici >>>

4.5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *