Drojdia rosie de orez poate reduce colesterolul

Drojdia rosie de orez este un tip de fungus care se formeaza la suprafata orezului, atunci cand acesta fermenteaza. Drojdia de orez a fost folosita in Asia cu scopuri medicinale. Inca din timpuri antice, asiaticii i-au descoperit beneficiile asupra sanatatii si faptul ca aceasta poate reduce colesterolul.

Beneficiile drojdiei rosii

Datorita beneficiilor sale, drojdia rosie a inceput sa fie folosita si pe alte continente. Aceasta este cunsocuta pentru efectele sale asupra:

  • Indigestiei
  • Diareei
  • Scaderii colesterolului
  • Scaderii trigliceridelor
  • Scaderii lipidelor din sange

Scaderea colesterolului

Scaderea colesterolului rau (LDL) si cresterea colesterolului bun (HDL) previne arteroscleroza arterelor inimii. Aceasta este o afectiune care este caracterizata prin depunerea de placi in arterele inimii si este una dintre principalele cauze ale atacului de cord.

Datorita compozitiei sale, drojdia rosie poate ajuta la prevenirea arterosclerozei prin reducerea colesterolului LDL.

Atestata stiintific

Mai multe studii care sa ateste calitatile drojdiei rosii au fost conduse atat in Asia cat si in SUA. Ele au dovedit faptul ca aceasta are calitatea de a opri productia de colesterol LDL in ficat, ceea ce duce la imbunatatirea sanatatii inimii.

Efectele pozitive ale drojdiei se fac resimtite asupra organismului chiar si dupa ce tratamentul este oprit.

Fara efecte secundare

Extracte din drojdia rosie sunt folosite intr-o serie de medicamente care pot fi gasite pe piata. Aceste medicamente sunt in mod deosebit destinate scaderii colesterolului si pentru ameliorarea simptomelor arterosclerozei.

Nu a fost observat nici un efect negativ care sa afecteze rinichii, ficatul sau musculatura oragnismului.

Util: nu toate produsele de pe piata contin aceeasi concentratie de drojdie rosie. Produsele care se gasesc pe piata in tarile Uniunii Europene contin concentratii optime care pot fi folosite fara riscul efectelor secundare.

Este drojdia eficienta pentru tine?

Drojdia rosie este eficienta in reducerea colesterolului, daca nivelul acestuia este oarecum ridicat. Daca nivelul colesteroluli tau este sever, atunci medicul nu iti va prescrie medicamente bazate pe aceasta deoarece nu va avea efectele dorite.

De asemeni, produsele pe baza de drojdie nu sunt eficiente pentru persoanele care au suferit atac de cord, diabet sau sufera de scleroza laterala amiotrofica.

Cresterea eficientei drojdiei rosii

Pentru scaderea eficienta a colesterolului LDL, specialistii recomanda ca, pe langa produse ce contin drojdie, pacientii sa faca exercitiu fizic regulat si sa urmeze o dieta saraca in colesterol.

Prin urmarea acestor sfaturi, poti reduce nivelul colestrolului total cu pana la 30%. Acest lucru este imbucurator, caci asta inseamna ca, urmand un stil de viata sanatos si folosind produse care ajuta la scaderea colesterolului, poti imbunatati sanatatea inimii tale.

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *