Efectele negative ale pastilelor anticonceptionale – ce trebuie sa stii

Despre efectele negative ale pastilelor anticonceptionale sigur ai mai auzit vorbindu-se, iar astazi iti vom prezenta mai multe detalii, pentru a sti ce sa alegi. Dupa cum stii, aceste medicamente sunt pe baza de hormoni, ceea ce poate fi bulversant pentru organismul nostru.

Aceste medicamente controversate sunt perfecte pentru acele femei care vor sa previna o sarcina, dar sa fie oare cea mai buna solutie? Este vremea sa afli ce se petrece in momentul cand iei, ani la rand, pastile anticonceptionale. Tocmai de aceea, Dr. Sara Gottfried, un medic ginecolog din SUA a hotarat sa informeze femeile cu privire la aceste aspecte.

Efectele negative ale pastilelor anticonceptionale:

– Elizabeth Siegel, un alt expert medical in procesele hormonale, a demonstrat ca, de fapt, pastilele contraceptive au avut un marketing foare bun la baza, motiv pentru care s-au bucurat de un succes foarte mare. Acestea sunt promovate ca fiind produse medicale eficiente si sanatoase, care nu fac decat sa iti regleze sistemul hormonal.

Din cauza faptului ca aceste medicamente cresc nivelul de testosteron femeile se pot confrunta cu efecte nefaste. De exemplu, nu se mai lubrifiaza corespunzator, atunci cand fac sex. Mai bine de 40% dintre femei se confrunta cu aceste probleme, chiar daca multe nu recunosc

– pastila poate sa te scape de acnee, este adevarat, dar cu ce pret? Te va dezechilibra hormonal, avand in vedere ca aceasta inlocuieste estrogenul cu testosteron, ceea ce nu este deloc, sanatos, pe termen lung.

Printre efectele negative ale pastilelor anticonceptionale sunt renumitele dezechilibre hormonale, acesta fiind un exemplu in acest sens. Problema este ca, dureaza foarte mult timp pana cand hormonii revin la normal, asa ca nu te risca. Exista mult alte leacuri pentru acnee severa

– stomacul si intestinele sunt afectate de pilula contraceptiva. In caz ca nu stiai, multe femei care iau anticonceptionale se confrunta cu colita ulcerativa si boala Crohn

– efectele negative ale pastilelor anticonceptionale merg pana acolo inca afecteaza absortia vitaminelor si a mineralelor. Vitaminele B1, B2, B5, B6, B9, B12, vitaminele C si E, dar si cuprul,zincul, seleniul si magneziul se vor retine mai greu.

– exista si situatii in care femeile se confrunta cu simptome premenstruale mult mai accentuate, ca urmare a pilulelor contraceptive. ATENTIE! Evita-le macar pe cele care contin drosperinona, versiune sintetica a progestinei, deloc indicate

– printre efectele negative ale pastilelor contraceptive se numara si dereglarile tiroidei, mai multe femei au raportat astfel de afectiuni

– alte studii au aratat ca pastilele pot creste riscul de a face cancer de col uterin sau de san

– nu putine sunt femeile care au avut dificultati in a concepe copii, dupa ce au luat ani de zile pilule contraceptive. Asa ca cine isi doreste copii ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a lua astfel de medicamente

– exista multe femei care au luat in greutate si au inceput sa retina apa, imediat dupa ce au inceput sa ia pastilele contraceptive. Desigur ca medicii spun ca nu exista o legatura intre aceste aspecte, dar sa fie oare asa?

Efectele negative ale pastilelor anticonceptionale – a lua sau a nu lua?

Decizia iti apartine, dar ceea ce trebuie sa iei in calcul este faptul ca aceste pastile sunt foarte controversate, asa ca gandeste-te bine inainte de a lua aceasta decizie. Daca deja ai luat si ai avut simptome nefaste, cum ar fi sangerari, stari de greata sau migrene, adreseaza-te medicului sau nu le mai lua.

Nu putini sunt specialistii care au ajuns la concluzia ca aceste medicamente pot spori riscul de diabet, obezitate, accident vascular cerebral, tensiune arteriala, etc.

Asa ca fa o cercetare pe cont propriu si nu te lasa influentata de nimeni. De abia atunci cand te lamuresti daca ti se potrivesc sau nu, ia o decizie in acest sens.

 

Sursa: http://www.wakingtimes.com/2017/05/22/gynecologist-gives-10-reasons-women-quit-taking-birth-control-pills/

 

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *