Remedii pentru varice. Iata cum poti scapa

In ultima vreme tot mai multe femei se confrunta cu aceasta situatie, tocmai de aceea este bine sa stii care sunt acele remedii pentru varice, care chiar functioneaza.

Dupa cum stii, femeile sunt cele vizate de aceasta afectiune si, stai linistita, nu esti deloc un caz izolat. Mai bine de 50% dintre femei se confrunta cu aparitia varicelor. Intrebarea care ramane este: ce remedii pentru varice exista, care chiar sa functioneze?

Desigur, exista si multe tratamente costisitoare care promit minuni, dar nu este musai sa apelezi la acelea, mai ales ca nu sunt intotdeauna atat de eficiente, pe cat pretind. Ideal ar fi sa ai o viata mai sanatoasa, in primul rand, si sa incerci solutiile pe care ti le vom propune astazi.

Atentie! Nu trebuie sa neglijezi varicele. Dincolo de aspectul estetic, acestea pot semnala afectiuni la care esti predispusa. Vorbim de: embolism pulmonar, infarct si chiar accident vascular. Asa ca nu neglija aceste semnale primite de la corpul tau.

Remedii pentru varice – ce poti face

1. Dieta. Da, regimul alimentar nu este doar pentru a slabi, poate preveni o gramada de afectiuni, de asemenea. In acest caz vorbim despre un regim bogat in fibre, fructe, cereale, legume proaspete. Si nu uita sa bei apa proaspata, din abundenta. Acestea imbunatatesc digestia, asa ca nu vei suferi de constipatie sau alte obstacole in calea fluxului sanguin catre membre, fapt care poate duce la aparitia varicelor.

2. Fructe. Toate de culoare inchisa, cum ar fi: mure, zmeura, afine, visine, cirese iti vor face foarte bine. Aceste remedii pentru varice pot fi mult mai eficiente decat ai fi tentata sa crezi. Fructele bogate in antioxidanti te feresc si de bolile cardiace, flavonoizii fiind recunoscuti pentru aceste proprietati. Practic, aceste fructe de culoare inchisa sustin circulatia vasculara, astfel incat varicele vor fi prevenite cu succes.

3. Castan salbatic. Un unguent natural care sa aiba la baza aceasta planta poate face minuni, in acest sens. Acest unguent pe baza de castan salbatic amelioareaza varicele si chiar hemoroizii. De ce se petrece acest fenomen? Pentru ca unguentul are proprietati antiinflamatoare, fiind un tratament eficient al varicelor. Ajuta si in caz de reumatism; il poti achizitiona din magazinele naturiste.

4. Ulei de usturoi. Poate ca nu suna tocmai bine, dar face parte dintre acele remedii pentru varice. In primul rand, trebuie sa inveti sa prepari acest ulei. Ai nevoie de:

– 5-6 catei de usturoi
– 3 portocale mari
– 3 lingurite ulei de masline

Vei felia cateii de usturoi, dupa care vei adauga sucul obtinut din cele 3 portocale. Pune totul intr-un borcan si adauga si uleiul de masilne. Amesteca-le usor si lasa-le 12 ore, inainte de a folosi preparatul. Agita-l bine inainte de utilizare.

Ce trebuie sa faci? In fiecare seara, masezi cu acest ulei de usturoi zonele cu varice, cu miscari circulare. Apoi infasori picioarele cu folii de plastic, iar deasupra pune si pansament. Dimineata vei scoate acest bandaj si te vei clati. Nu uita sa porti pantaloni grosi si caldurosi, dupa ce aplici acest remediu. Ideal ar fi sa repeti procesul zilnic, timp de 4-5 luni.

5. Bromelaina. Este un compus antiinflamator care se regaseste in anumite fructe, dar nu numai. Consuma ghimbir, ananas, piper cayenne, efectul acestei substante va ameliora varicele si depunerea de grasime.

 

Remedii pentru varice – este necesara interventia chirurgicala?

Doar in anumite cazuri extreme, cand situatia este deja foarte grava. Este o operatie destul de complicata, iar durerile care vor surveni sunt intense. Cel mai bine ar fi sa previi prin metode naturale.

Nu uita ca persoanele supraponderale tind sa se confrunte cu aceasta afectiune mai des, asa ca ai grija de trupul tau. Evita mancarea nesanatoasa, de tip fast-food si mananca mai multe fructe si legume.

De asemenea, fa miscare cat mai des, sedentarismul este o reala problema a zilelor noastre si conduce la nenumarate boli severe.

O alimentatie sanatoasa, masajele si consumul lichidelor te vor ajuta sa ameliorezi vizibil si rapid aceasta situatie.

 

4.8/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *