Cata apa ar trebui sa bei zilnic?

Cu siguranta si tu te-ai intrebat cata apa ar trebui sa bei zilnic. In special ca parerile sunt impartite si mereu apar oameni noi care spun alte lucruri.

De la cei 2 litri pe zi care par putini in ochii unora pana la faptul ca nu trebuie sa bem atata apa, le-am cam auzit pe toate. Multi specialisti sunt de parere ca nu ar trebui sa ne fortam. Dar totusi sa incercam sa bem o cana mare de apa inainte de fiecare masa.

Iar inainte de micul dejun ar trebui sa facem acelasi lucru. Cata apa ar trebui sa bei zilnic? Cel putin 5-6 pahare sau chiar 7-8 atunci cand ti-e foarte sete si este vara.

Cata apa ar trebui sa bei zilnic – ce trebuie sa stii?

Incepem prin a preciza ca este foarte important sa ne analizam. Atunci cand remarcam ca ne este sete ar fi foarte important sa ne si hidratam. Asa ca nu conteaza daca ai baut deja 8 pahare de apa pe zi.

Respecta dorintele organismului tau si ofera-i inca un pahar cu apa plata, alcalina. Si nu uita ca vor fi schimbari placute in viata ta, in acest sens. Adica nu vei avea probleme cu constipatia, iar riscul de a face cancer va fi mult diminuat, mai arata studiile americanilor.

Daca vrei sa elimini nisipul la rinichi, iarasi ar trebui sa bei foarte multa apa. De asemenea, daca ai avut astfel de probleme si stii ca ai rinichii sensibili, iti recomandam sa faci asta pentru tot restul vietii. Bea apa din abundenta si protejeaza-ti rinichii.

Cata apa ar trebui sa bei zilnic? Nu uita ca energia si functionarea creierului depind de apa

Asa ca poti consuma mai mult de cele 8 pahare pe zi, atunci cand simti nevoie. Nu uita ca vara ai nevoie de un surplus de energie, asa ca va conta si mai mult cata apa consumi. Cercetatorii au mai remarcat si ca creierul uman este afectat de deshidratare. De asemenea poata afecta si cauza dureri de cap, asa de severa este neglijenta noastra.

Altfel nivelul de concentrare va fi scazut, iar migrenele si-ar putea face aparitia. Asa ca un consum optim de apa te va ajuta sa le remediezi. De asemenea, vei avea si sansa de a slabi. Dar vine cu niste sacrificii, asa ca cel mai bine ar fi sa mananci sanatos si proaspat in aceasta perioada.

DIeta de o luna – idei de meniu

Mic dejun: fulgi de ovaz cu lapte de migdale si afine/ fulgi de cereale cu lapte, o lingurita de unt de arahide, fructe de sezon/ smoothie cu fructe, fara banane sau struguri/ omleta dintr-un singur ou, fara paine, servita cu o salata de cruditati

Gustare: o mana de caju/ un smoothie de fructe de padure/ o mana de zmeura/ un pahar de lapte vegetal

Pranz: supa crema de legume, gratar de curcan si o salata de cruditati/ ciorba de legume, salata verde cu porumb si ton/ legume la cuptor cu peste, o salata verde…mai multe idei de dieta aici >>>

Cea mai simpla dieta de slabire: bea apa pe stomacul gol!

Ne-am saturat de problemele de greutate si cu toate am dori sa gasim o metoda simpla de slabire, care sa dea rezultate rapid si fara prea multe batai de cap.

Ei bine, conform ultimelor studii in domeniu, acest lucru este posibil, si nu ai nevoie decat de un ingredient, pe care trebuie sa il introduci in dieta ta. Este vorba despre …apa. Poate ca pare greu de crezut, dar consumul de apa pe stomacul gol (a nu se omite aceasta regula) poate face minuni in procesul de slabire.

Desigur, sunt anumite “reguli” de care va trebui sa tii cont, pentru ca lucrurile sa decurga bine….vezi cum poti urma dieta >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *