COVID-19. Ce sa dezinfectezi mai des de acum incolo?

Pandemia Coronavirus sau COVID-19 a creat o schimbare majora in vietile noastre. Asa ca poate ar fi indicat sa stii ce sa cureti mai des, de acum incolo.

Evident ca igiena personala, cea a mainilor mai ales, este pe primul loc. Si pare uimitor ca unii oameni nu acordau o atentie sporita pana acum acestui aspect. Indiferent daca este sau nu o pandemie, trebuie sa te speli pe maini. Acesta ar trebui sa fie primul lucru atunci cand vii de afara.

Nu uita sa faci un obicei din asta si invata-i si pe cei mici acelasi lucru. Obiceiurile bune dureaza o viata intreaga…Ce sa dezinfectezi mai des? Iti vom readuce aminte imediat. Probabil ca vei spune ca la aceleasi suprafate te gandeai si tu.

Ce sa dezinfectezi mai des? Nu uita sa pui igiena pe primul loc!

Indiferent de situatie, pentru ca face minuni. Asa ca nu uita cat este de important sa cureti…cheile. O daa, sunt unele dintre cele mai murdare lucruri. Asa ca, macar o data la 2 saptamani sa iei un servetel umed sau un dezinfectant si sa le cureti bine. Nici nu ne imaginam cate mii de bacterii sunt depozitate chiar pe cheile noastre.

Este normal sa fie asa, in special ca punem mainile murdare pe chei, acestea stau de obicei in geanta, etc. Asa ca tine minte sa faci acest lucru, din cand in cand.

Telefonul mobil. Te gandeai vreodata ca va trebui sa-l dezinfectezi si pe acesta? Probabil ca da, in special ca, la fel ca si in cazul cheilor, punem mainile nespalate pe telefon. Si nu spune ca nu faci asta, toata lumea o face. Ar fi bine sa iei un servetel cu dezinfectant si sa il cureti cat mai des. Chiar si o data la finalul zilei. De fapt, asa ar fi ideal.

ATENTIE! Pandemie sau nu, tine minte sa te speli pe maini dupa ce ai folosit telefonul si vrei sa:

– mananci

– gatesti

– te dai cu crema de maini sau de fata

Spala bine mainile inainte de orice astfel de activitate.

Ce sa dezinfectezi mai des? Nu uita de clante, genti si mobilierul de bucatarie

Evident ca si clantele sunt adevarate purtatoare de microbi. Mai ales ca ne aducem aminte rareori sa le dezinfectam, daramite sa le spalam cu un buretel umed si detergent. Ar fi bine sa faci acest lucru din cand in cand. In special clanta usii de la intrare, avand in vedere ca este cea mai folosita. De asemenea, poti pune spirt intr-un recipient cu pulverizator si poti dezinfecta clantele mai des, in acest mod.

Desigur ca ar fi bine sa pulverizezi spirt sau dezinfectant pe clante cat mai des. Preferabil, cel putin o data pe zi.

Acelasi lucru se aplica si blatului din bucatarie. Stii ca avem tendinta de a pune produsele de abia cumparate sau plasele fix acolo. Daca si voi faceti asa, nu uitati sa dezinfectati bine blatul. In special cand stiti ca acolo gatiti si tocmai urmeaza aceasta activitate. Desigur ca acest obicei ar trebui sa-l avem mereu, nu doar acum ca exista criza provocata de Coronavirus…

Este important sa dezinfectam mai des suprafetele folosite pentru a gati. De multe ori uitam acest lucru, asa ca ar fi bine sa ne facem un obicei si sa curatam mai des bucataria.

Gentile ar trebui sterse bine cu ajutorul servetelor umede cu dezinfectant. Este evident ca gentile sunt unele dintre obiectele pline de microbi, asa ca nu uita acest aspect.

Ce sa dezinfectezi mai des? Atentia la detalii este importanta

Tocmai de aceea probabil ca iti vei aminti sa mai stergi intrerupatoarele, manerele mobilierului, usa de la frigider, etc. Evident ca sunt multe obiecte pe care ar trebui sa le dezinfectam zilnic. Macar de ne-am aminti sa le curatam pe cele esentiale, despre care am vorbit mai sus.

Si nu iti face probleme pentru ca mainile tale vor fi mereu aspre, de la dezinfectant si curatare. Am mai discutat despre cum poti avea mereu mainile catifelate si cremoase.

Cum sa ai mainile catifelate – iata ce poti face

Foloseste ulei de masline. Da, te va ajuta foarte mult. Poate ca nu stiai, dar uleiul de masline este super hidratant. Asa ca este o idee foarte buna sa il folosesti mai des, de acum incolo. Chiar dupa ce ai facut baie se poate aplica pe intreg corpul. Lasa pielea usor umeda si maseaza-te bine cu ulei de masline….citeste mai multe aici >>>

4.76/5 (17)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „COVID-19. Ce sa dezinfectezi mai des de acum incolo?

  • 21 mai 2020 la 20:05
    Permalink

    Va sugerez ca ,intai de toate, ar trebui sa va definiti un reper de la care mai departe totul trebuie sa fie sterilizat ex. de la usa masinii catre interiorul ei/ sau de la volan catre tine sau de la usa casei catre interioriul casei.Initiativa dezinfectarii intregii case ,zilnic, nu functioneaza si, mai devreme sau mai tarziu, veti lasa brese in sistem.Nu ar trebui sa subestimati dezinfectia cu ultraviolete a telefonului, portofelului,cheilor ,hainelor,sacoselor cu cumparaturi inclusiv a coletelor din ele ,interiorului automobilului dressingului pantofilor sau accesoriilor de imbracaminte In acest scop exista deja in comert aparate specializate.Aveti nevoie,ca principiu, de circa 1w/1mc de incinta.O lampa de 38 W UV-C sau UV-C +OZON de circa 38w este exact ce va trebuie pentru o incapere obisnuita de circa 4mx4 m avand inaltimea de 2,5 m. Telefonul se poate dezinfecta cu UV -C intr-un device special-eu l-am cumparat online- sau cu o lampa cu ultraviolete UV-C+OZON sau cu alcool izopropilic 90%(toate se pot achizitiona online) in niciun caz cu dezinfectant care pateaza sau deterioreaza ecranul tactil.Si nu uitati sa va faceti gargara cu apa oxigenata, cel putin o data pe zi atunci cand ajungeti acasa.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *