Starea de alerta – cum poti ramane in siguranta?

Dupa cum stii, Romania se afla momentan in starea de alerta, dupa criza intampinata ca urmare a COVID-19. Nu a fost o perioada usoara, iar acum toata lumea se intreaba ce urmeaza.

Ridicarea masurilor de izolare si carantinare indeamna la relaxare sociala si reluarea activitatilor obisnuite. Cum putem ramane atenti si alerti in aceasta perioada?

Oamenii de stiinta ofera publicului un test online, elaborat special pentru a ajuta romanii sa ramana in siguranta in aceasta perioada confuza. Oricine isi poate calcula scorul si afla ce comportamente ii cresc riscul in perioada starii de alerta.

Starea de alerta – testul pe care s-ar putea sa vrei sa-l faci

In doar 3 minute testul in limba romana disponibil pe https://your-covid-19-risk.com/ calculeaza scorul personal cu privire la:

  • Riscul de a fi expus
  • Riscul de a fi contaminat
  • Riscul propriu in comparatie cu riscul celor dragi
  • Profilul comportamental in perioada starii de alerta.

„Testul la care am muncit intens impreuna cu echipa internationala de experti ajuta sa aflati concret comportamentele care va protejeaza in aceasta perioada incerta. Partea si mai interesanta este ca rezultatele sunt in forma unor imagini care ne permit sa vizualizam scorurile calculate pe baza factorilor de risc unici fiecaruia.” ne explica Ana-Maria Schweitzer, psiholog clinician, director executiv la Fundatia Baylor Marea Neagra, implicata in dezvoltarea acestui test de evaluare.

Testul investigheaza motivatia si convingerile romanilor care nu respecta regulile privind distantarea sociala, purtarea mastii sau spalarea mainilor. Informatiile cu privire la motivatie sunt necesare pentru a usura schimbarea comportamentului. “Amenzile au si ele rolul lor, dar schimbarea comportamentala obtinuta prin amenzi este de scurta durata. Mai importanta este schimbarea din proprie initiativa a comportamentului, iar prin acest test vom afla mai multe detalii despre cum putem facilita aceasta schimbare voluntara”, a explicat Ana-Maria Schweitzer.

Starea de alerta – cum ne putem proteja pentru ca lucrurile sa decurga cu bine?

Comportamentul uman ocupa un loc central in aceasta pandemie. Testul ne arata ca nu exista nivel de risc zero de infectare cu noul coronavirus. Dar ne arata cu precizie ce facem bine deja si care sunt comportamentele ce trebuie imbunatatite de fiecare utilizator! La baza dezvoltarii chestionarului se afla elemente de stiinta comportamentala cu privire la:

  • Igiena mainilor,
  • Respectarea regulilor de distantare sociala si
  • Izolarea voluntara
  • purtarea mastii si a manusilor.
  • Presa are un rol esential in aceasta perioada de alerta

Cu cat numarul celor care vor folosi testul Your COVID-19 Risk va fi mai mare, cu atat recomandarile transmise guvernelor si agentiilor vor fi mai fundamentate pe dovezi. Presa are un rol esential in distribuirea acestui test…afla mai multe despre acest test aici >>>

Sucuri naturale pentru imunitate – pentru un organism mai puternic

Este momentul sa descoperi cateva retete de sucuri naturale pentru imunitate absolut exceptionale. In aceste vremuri este vital ca sistemul imunitar sa fie puternic si rezistent din motive lesne de inteles. Asa ca haide sa vedem impreuna ce fel de bauturi “magice” putem prepara impreuna.

Asa ca impreuna putem descoperi cateva sucuri naturale pentru imunitate…vezi mai multe retete de sucuri naturale aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *