Respiratie urat mirositoare, cum scapam de ea

Tuturor ni s-a intamplat sa ne „bucuram” de o respiratie urat mirositoare, in special dimineata, si probabil ca va intrebati cum putem scapa de ea. Desigur ca exista cateva metode eficiente, naturiste, care te pot ajuta sa scapi de aceste simptome neplacute.

Termenul medical pentru acest fel de respiratie este halitoza si unul din patru oameni sufera de asa ceva. Lucrurile se agraveaza odata cu inaintarea in varsta, asa ca 50% dintre cei trecuta de 50 de ani au probleme cu respiratia.

Din ce pricina se instaleaza halitoza? Ei bine, prima cauza este tocmai igiena deficitara. Credem ca ne spalam bine pe dinti, dar nu o facem. Pentru a sti cum sa te speli corect, ia legatura cu un medic specialist, care iti va explica pe indelete.

Tine minte ca procesul trebuie sa dureze in jur de 3 minute pe ceas. Ce alti factori mai conduc la o respiratie urat mirositoare? Cariile, afectiunile gingiilor, diverse boli ale tractului respirator, o dieta nesanatoasa, fumatul, alcoolul, probleme digestive, etc. Iar acestia sunt doar cativa factori care pot contribui.

Respiratie urat mirositoare – ce putem face pentru a o preveni

– spalati-va corect pe dinti si nu neglijati limba. Da, este important sa nu omiteti nici aceasta zona. De multe ori raman bucatele de hrana in interiorul gurii, care intra in descompunere. De unde si mirosul neplacut. Nu este o idee rea sa folositi ata dentara pentru a elimina toate reziduurile

– apa de gura ramane o alternativa. Dar in niciun caz nu este o solutie pe termen lung. Daca te pregatesti de o intalnire si vrei sa scapi de o respiratie urat mirositoare, poate fi o varianta. Dar apa de gura va actiona doar pe moment. Asa ca cel mai important este sa tratezi cauza, nu efectul

– saliva are un rol important. Pentru ca halitoza sa fie indepartata, este necesara sporirea productiei de saliva. In acest fel, vei scapa si de mirosurile neplacute. Gura uscata contribuie la crearea unei respiratii neplacute. De aceea va miroase respiratia de dimineata, din cauza unei productii sarace de saliva, in timpul noptii. Alege o guma de mestecat fara zahar, care va stimula crearea salivei. Incearca sa consumi o astfel de guma de mestecat dupa masa. Guma te poate ajuta si sa scazi numarul de bacterii din gura

– consumul ridicat de apa ajuta. Deshidratarea poate fi una dintre cauzele respiratiei urat mirositoare, asa ca asigura-te ca bei apa din abundenta

Respiratie urat mirositoare, ce nu trebuie sa neglijam

Este foarte important de retinut ca, atunci cand se instaleaza o respiratie urat mirositoare, este un semn ca exista o infectie in corp. Asadar, ce este de facut? Cel mai bine ar fi sa ne programam la un consult, dupa care sa tragem concluziile.

ATENTIE! Paradontoza poate fi mascata de o respiratie neplacuta si de afectiuni ale gingiilor. Daca te confrunti cu asa ceva, ia legatura cat mai repede cu un specialist, pentru a preveni aceasta afectiune.

De asemenea, incearca sa consumi alimente mai sanatoase si bogate in vitamine. O dieta bazata pe fast-food, alimente congelate sau procesate in niciun caz nu te va ajuta.

 

4.59/5 (17)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *