Obiceiuri care distrug creierul – de ce sa te feresti?

Desigur ca exista si obiceiuri care distrug creierul, asa cum exista acelea care afecteaza trupul. Dar nu este cazul sa intri in panica. De multe ori avem senzatia ca anumite lucruri pe care le facem nu ne afecteaza, dar in realitate, lucrurile stau diferit.

Cand vei vedea aceste obiceiuri care distrug creierul, vei ramane uimita, avand in vedere ca sunt lucruri obisnuite. De exemplu, atunci cand lucrezi sau stai in intuneric, stiai ca ii faci un deserviciu creierului tau?

La fel si atunci cand nu dormi suficient sau cand esti sedentara. Stim ca pare ciudat, dar aceste obiceiuri chiar afecteaza mintea noastra. In timp, ajungem sa devenim deprimati, tristi si nu stim de ce.

Obiceiuri care distrug creierul – gandire negativa

Ai observat ca oamenii negativisti au tendinta de a-i indispune pe ceilalti? Probabil ca da. Nu este intamplator, acestia acumuleaza foarte multe ganduri negative, care, in timp, le afecteaza starea de spirit. Iar asta nu este tot. Inclusiv activitatea creierului este slabita, asa ca nu uita ca modul in care te comporti este vital pentru o viata mai buna.

Lasa la o parte grijiile, incepe sa fii mai optimista si ai incredere in viata, s-ar putea sa te surprinda in cel mai placut mod!

De asemenea, incepe sa ai mai multa grija de tine. Dormi cel putin 7 ore pe noapte, somnul este cu adevarat vindecator, asa ca te vei simti mai bine. Iar activitatea creierului va fi imbunatatita. Nu uita sa te culci la aceeasi ora, cu aproximatie. Preferabil nu te uita la televizor chiar inainte sa dormi, mai bine citeste cateva pagini dintr-o carte relaxanta.

Izolarea nu este buna. Incearca sa iesi mai mult din casa, vorbeste cu prietenii tai sau iesiti la o plimbare. In acest mod te vei bucura si de miscare, iar energia ta va fi puternic influentata in bine, mai mult ca sigur.

Obiceiuri care distrug creierul. De ce sa mananci sanatos?

Pentru ca te va ajuta sa gandesti mai limpede, sa ai un randament mai bun la serviciu si o viata mai frumoasa. Stim ca par mituri unele dintre aceste lucruri, dar nu este deloc asa. Incearca sa mananci fructe si legume in fiecare zi, renunta la grasimi, sucuri carbogazoase si alte alimente nocive si vei remarca schimbarea care se va produce.

Nu uita ca sedentarismul este alt inamic cu care ne confruntam in viata de zi cu zi. Desi nu pare, acest obicei este mult mai periculos decat se crede. Duce la aparitia bolilor cronice, dar afecteaza si activitatea creierului si poate fi unul dintre factorii responsabili cu depresia.

Evita sa asculti la casti, nu este recomandat. Chiar iti poate afecta timpanul si creierul, asa ca renunta la astfel de activitati sau limiteaza-le. Oricum, nu asculta la maxim pentru ca repercusiunile ar putea fi neplacute, in timp.

Nu uita sa eviti zaharul, statul pe intuneric pentru perioade indelungate de timp si uitatul la televizor, in special la stiri si alte emisiuni asemanatoare.

Bucura-te de o plimbare, mananca salate de cruditati si incepe sa iti creezi o viata mai frumoasa, este mai simplu decat pare!

4.9/5 (30)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *