Alimente care te calmeaza – ce sa mananci cand esti stresata?

Poate vei rade, dar chiar exista alimente care te calmeaza si pot fi un real sprijin in momentele de criza. Asa ca de acum incolo ar fi bine sa le iei in considerare.

Asa cum iti poti imagina, nu vorbim despre junk food sau alimentele semiprocesate. Evident ca printre alimentele care te calmeaza se numara fructele si legumele. Asa ca pregateste-te sa incluzi mai des aceste „mancaruri” in viata ta.

Evident ca acestea abunda in vitamine si minerale, fibre, dar si nutrienti. Asa ca alege mai des sa mananci proaspat, in special cand te pregatesti sa iei o gustare. Sau cand tocmai te-ai enervat la birou…

Alimente care te calmeaza – se numara printre preferatele tale?

Somon la masa de pranz. Pentru ca este bogat in grasimi naturale, Omega 3, dar este si sanatos si satios, in special daca este unul organic. Asa ca poti pregati usor, chiar la tine acasa, un somon la gratar cu lamaie, alaturi de o salata de cruditati. Acizii Omega 3 au rolul de a fortifica activitatea creierului, asa ca este benefic pentru buna functionare a acestuia.

Este un peste gras, dar eficient. Desigur ca si tonul si macroul se numara printre acele alimente indicate, din aceleasi motive. Creierul tau va functiona mai bine si se va putea elibera de stres mai usor daca vei manca sanatos.

Probiotice. Asa ca fie ca vorbim despre un iaurt grecesc natural sau muraturi, nu uita sa le consumi mai des. Acestea intaresc sistemul imunitar si te ajuta sa te simti mai bine. De asemenea, vei avea capacitatea de a te elibera mai usor de momentele stresante. Alimentatia poate favoriza o stare de spirit mai buna, in special daca este cat mai naturala.

Alimente care te calmeaza – avocado si spanac?

Avocado este ideal pentru astfel de momente, pentru ca abunda in vitamine de tip B. Asa ca nu il evita, plus ca are in compozitie grasime naturala sanatoasa si de origine vegetala, evident. Asa ca este recomandat in special in diete, datorita faptului ca este satios si gustos.

Poti sa pregatesti si guacamole, daca nu iti place gustul simplu de avocado.

Guacamole. Intr-un castron amesteca: 1/2 avocado maruntit, o rosie medie taiata, o ceapa mica maruntita si foloseste sucul de la o jumatate de lamaie. Amesteca totul si adauga sare de mare si piper. Te vei linge pe degete, poti lua si la munca aceasta gustare remarcabila.

Salata de avocado. Intr-un bol mai mare pune: un avocado mare maruntit, un castravete mediu, maruntit, o rosie medie taiata, o ceapa mica maruntita, sucul de la o lamaie…mai multe retete cu avocado aici >>>

Spanacul este alt aliment de exceptie. Pe langa faptul ca are in compozitie fier, calciu si acid folic contine si vitaminele A, C si K. Asa ca iti vei lua portia de antioxidanti, iar sistemul nervos va functiona mai bine ca oricand, datorita acestor minerale.

Ca idee, incearca sa il consumi proaspat, in salate sau smoothie-uri. In acest mod te vei putea bucura la maxim de proprietatile sale remarcabile.

Alimente care te calmeaza – nuci, ceai de plante si fructe de padure

Nucile, indiferent ca sunt migdale, caju sau alte tipuri ajuta enorm in aceste situatii. Nucile sustin intens activitatea cerebrala precum si sistemul nervos. Asa ca nu le evita si consuma-le mai des.

Poti consuma o mana de caju, aceste nuci sunt excelente pentru sanatatea ta mintala. Unii specialistii sunt de parere ca are un efect de calmare puternic, similar cu cel al pastilelor Prozac.

Ceaiul de tei, menta sau cel de fructe pot fi perfecte pentru sistemul tau nervos si imunitar. Daca mai adaugi si putina miere si scortisoara te-ai ales cu o bautura perfecta. Te vei calma si vei elimina cu succes si toxinele. Lasa lenea la o parte si prepara ceaiuri mai des.

Fructele de padure abunda in vitamina C, dar si antioxidanti. Asa ca sustine o stare de spirit buna, ceea ce inseamna ca smoothie-urile cu fructe de padure si banane ar trebuie sa fie printre preferatele tale. Evident, le poti consuma si ca atare.

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *