Fructele si legumele intineresc. In cat timp se vad rezultatele?

Sigur ai mai auzit ca fructele si legumele intineresc pielea si tenul. Asa ca ar fi cazul sa le consumi mai des, in special in plin sezon cald. Asa cum stii, vara ai parte de toata categoria de cruditati. Tocmai de aceea este momentul sa consumi cat mai multe astfel de alimente.

Nu uita sa le adaugi pe cele de sezon. Capsunele si ciresele sunt vedetele, asa ca profita din plin. Le poti consuma in smoothie-uri sau ca atare. Ideea este sa fie crude. Fructele si legumele te intineresc in special atunci cand le mananci in stare cruda.

Asa ca tine minte acest aspect daca vrei ca efortul tau sa dea roade. De asemenea, sanatatea ta va fi mai buna, iar imunitatea fortificata!

Fructele si legumele intineresc…daca respecti cateva conditii

Cercetatorii din intreaga lume testeaza aceste teorii si idei de zeci de ani, iar studiile au fost facute publice. De exemplu, in American Journal of Public Health a aparut faptul ca, carotenoizii sunt necesari pentru o piele mai frumoasa. Ce sunt acestia?

Ei bine, este vorba despre acel pigment prezent in produsele vegetale portocalii-rosii. De exemplu, morcovii sunt foarte bogati in carotenoide.

Asa ca ar trebui sa devina gustarea ta favorita! Desigur, iti indicam sa-i consumi in salate, adica cruzi sau ca atare. Oricum sunt foarte gustosi, asa ca nu va fi o problema.

Asadar, nutrientii si vitaminele din fructe si legume, alaturi de carotenoizi te pot ajuta sa arati mai tanara. Iar rezultatele incep sa fie vizibile in 2 luni. Asa ca nu te sfii sa incepi sa mananci cat mai des cruditati.

Ai putea ca la gustarile dintre mese sa servesti mereu fructe si legume. Telina, morcovul, merele, capsune, afinele, ciresele, pepenele si multe altele pot deveni gustarile perfecte. Si nu iti face griji, contin putine calorii.

Fructele si legumele intineresc. Licopenul si betacarotenul

Licopenul este tot un soi de carotenoid si cea mai cunoscuta sursa sunt rosiile. Asa ca este bine sa le consumi in starea lor proaspata, poti face mai des salate cu rosii sau bruschete. De asemenea, tine minte ca alimentele colorate in galben, portocaliu si rosu contin astfel de carotenoizi.

Dar studiul publicat in American Journal of Public Health a mai relevat ceva interesant. Este nevoie de aproximativ 6-8 saptamani pana ca rezultatele sa se vada. Adica pielea va deveni mai ferma, stralucitoare si sanatoasa.

Iar pentru asta este necesar sa adaugi inca 2-3 portii de fructe si legume pe zi. In afara de cele pe care probabil le mancai deja. Nu suna rau, nu-i asa? Tocmai de aceea iti sugeram sa completezi gustarile cu astfel de alimente.

Un alt studiu a aratat ca oamenii care mananca fructe si legume din abundenta incep sa arate mai bine. Au fost testate persoane inainte si dupa ce au inceput sa consume deseori cruditati. Bineinteles ca rezultatele favorabile au fost vizibile in 2 luni. Si nu a fost necesara nicio crema de intinerire!

Nu uita ca expunerea indelungata la soare poate afecta serios tenul, asa ca foloseste o crema cu factor de protectie.

Fructele si legumele intineresc si te vor ajuta sa te simti mai bine in pielea ta

Fara doar si poate, mai ales ca vei intelege ca tineretea este in mainile tale, la propriu. Asa ca incepe sa ai grija de tine chiar de maine. Este singurul mod in care poti sa te mentii. Oricum cremele costisitoare nu au mare efect, dupa cum probabil ai observat.

Plus ca intotdeauna este mai intelept sa tratezi cauza, nu efectul.

Smoothie-uri pentru imunitate – ananasul, abunda in vitamina C

Smoothie cu ananas, ghimbir si banana

Ingrediente

– 2 felii de ananas

– 1/4 lingurita de ghimbir pudra

– o banana…continuarea retetei pentru smoothie aici >>>

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *