Mucegaiul. Ce boli poate declansa

Poate uneori suntem tentati sa nu dam prea mare importanta anumitor lucruri, iar mucegaiul se poate numara printre acestea, in special ca este foarte greu sa scapi de acest fenomen. Dar daca ai asa ceva in casa, nu mai pierde vremea si gandeste-te ce poti face pentru a scapa cat mai repede!

Este extrem de nociv sanatatii noastre, asa ca nu mai sta prea mult pe ganduri si treci la fapte. Asa cum era de asteptat alergiile si iritatiile sunt printre cele mai des intalnite afectiuni cauzate de aceasta situatie. Asa ca daca mucegaiul s-a instalat in casa ta, sa nu te miri daca ai aceste simptome!

Stranuturile, secretiile nazale, dar chiar si iritarea pielii si a ochilor pot fi semne clare ca esti afectata. Desigur ca fiecare organism in parte are sensibilitatea sa. Asa ca unii oamenii pot sa ramana neafectati, in timp ce altii au reactii severe.

Mucegaiul – afectiuni si preventie

Cei care sufera de astm sau alte afectiuni severe ale plamanilor pot fi si mai sensibili, cand vine vorba despre mucegai. Tocmai de aceea ar trebui sa cauti sa scapi de acest lucru. Vestile bune constau in faptul ca mucegaiul poate fi prevenit. Si exista si solutii naturiste pentru a scapa, trebuie doar sa te interesezi putin.

Un studiu realizat de americani a aratat ca si sinuzita cronica este o urmare a expunerii indelungate la mucegai. Se pare ca 96% dintre persoanele intervievate au locuit intr-un mediu unde mucegaiul era prezent.

Poate ca nu stiai, dar mucegaiul, de fapt anumite tipuri, poate afecta chiar si sistemul nervos! Ca sa intelegi ca nu este de gluma si sub nicio forma nu trebuie sa-l lasi in casa. Durerile de cap, dar chiar si depresia si o stare negativa de spirit pot fi influentate si de mucegai.

Mucegaiul – cum poate fi indepartat?

Aceasta ciuperca se dezvolta acolo unde umiditatea este foarte mare. De aceea este foarte probabil sa observi la baie, bucatarie, dar si in camerele neincalzite de exemplu. De aceea este important sa fie o temperatura uniforma in toata casa. Foloseste chiar o masca atunci cand vrei sa elimini mucegaiul, este foarte toxic.

Este important sa inlaturi un strat serios atunci cand dai mucegaiul la o parte, folosind o solutie speciala. Alta metoda ar fi: bicarbonat de sodiu si
otet. Amesteca-le si aplica-le cu un burete pe zonele afectate, lasa l actioneze cateva ore, dupa care sterge bine cu o carpa umeda.

Desigur ca exista si multe solutii profesionale, noi am vrut doar sa-ti sugeram si o varianta naturala de a scapa de aceasta ciuperca.

Mucegaiul – cum sa-l previi:

– mentine o temperatura uniforma in toata casa
– aeriseste bine incaperile unde umezeala este mare
– dezumidificatoarele pot face minuni, asa ca ar fi indicat sa iti cumperi
– scapa de covorasele de baie sau din bucatarie, pot strange cu usurinta mucegai

Si nu in ultimul rand, evita alimentele care contin mucegai, chiar si foarte putin. Este extrem de nociv sanatatii, asa ca doar putin mucegai afecteaza intregul aliment!

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *