E timpul sa te indragostesti din nou… de mersul pe jos!

Vremurile moderne creeaza boli din ce in ce mai… „moderne”.  Reinventati mersul pe jos!

Beneficiile aduse de noua tehnologie asupra vietii noastre sunt din ce in ce mai mult alterate de prejudiciile aduse sanatatii.

Viata fara mers pe jos

Nu ne mai putem imagina o viata fara gadget-uri: smartphone-uri, tablete, computere, laptopuri. Ne simtim dezolati daca reteaua internetului a cazut, daca serverul s-a prabusit si el. Noile generatii par ca s-au nascut cu mouse-ul in mana si la varste destul de fragede dau lectii adultilor mai lenesi sau acelora care mai traiesc inca in trecut, sperand cumva ca vremurile acelea ar invia.

Din pacate, timpul in exces petrecut in supra-utilizarea gadget-urilor high-tech dezvolta dureri cronice in randul celor care nu se indura sa-si ofere pauze. Creeaza tuburari, sindroame, anterior rare sau chiar necunoscute.

Daca am vedea o reclama la televizor cu o pastila-minune, ce ar inlatura toate aceste pericole si ar reduce riscul de boli cronice, a doua zi ne-am inghesui cu totii in farmacii ca sa o cumparam.

Insa daca am sti ca lucrurile sunt chiar mult mai simple decat atat, ca pastila aceea o avem la indemana tot timpul si, mai mult, e cu „eliberare prelungita”?

Ce beneficii are mersul pe jos

Da, este vorba de mersul pe jos. Si studiile cercetatorilor arata ca o practica perseverenta si regulata este de natura sa preintampine dezordinea cauzata de… tehnologia de ultima ora.

Bolile de inima, obezitatea, cancerul, diabetul, dementa, Alzheimerul pot fi prevenite prin … mers pe jos si plimbari energice. Cand 61% din adulti si 25% din copii sunt supraponderali sau obezi, mersul pe jos devine un ingredient esential pentru sanatate pe termen lung. Inima, plamanii au de castigat. Intregul sistem este revitalizat. Tesutul adipos se reduce, creste tonusul muscular. Se reduc durerile si rigiditatea articulara.

Chiar si mai mult decat atat, mersul pe jos elibereaza hormonii fericirii. Aduce un aport de energie semnificativ. Faciliteaza o respiratie ritmica.

Cand combinam mesul pe jos cu o respiratie profunda, putem asemana orice plimbare cu o meditatie.  Cantitatea marita de oxigen ne va ajuta sa ne simtim minunat. Iar plimbarea ne ofera prilejul unei reflectii, ne ajuta sa curatam gandurile si sa beneficiem astfel de mai multa claritate mentala.

Concluzia: Sa lasam comoditatea la o parte si sa ne plimbam. Zilnic. Instrumentul sanatatii noastre se afla in propria trusa. Sa ne facem timp pentru asta, stiind ca in acest mod dam o sansa sanatatii noastre.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „E timpul sa te indragostesti din nou… de mersul pe jos!

  • 8 iunie 2017 la 12:03
    Permalink

    Foarte interesante articolele…… Sa vedem daca dau si rezultate!
    Multumesc!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *