Momente cand trebuie sa bei apa – stiai?

Poate si tu te-ai intrebat care sunt acele momente cand trebuie sa bei apa si a vrea sa stii cum sa procedezi. Nu de alta, dar acest obicei ar trebui respectat cu strictete, daca vrei sa-ti fie bine. Sanatatea noastra depinde si de consumul de apa. Fara doar si poate ca avem nevoie de acest lichid zilnic asa ca este vital sa stii cand trebuie sa bei apa.

Asa ca astazi vei afla mai multe informatii utile, cum ar fi cele legate de faptul ca nu trebuie sa bei neaparat 4 litri de apa pe zi! La fel de importante sunt si anumite momente ale zilei, cand chiar este indicat sa bei apa.

Cum ar fi dimineata pe stomacul gol sau inainte de o masa copioasa, cum este cea de pranz. Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza.

Cand trebuie sa bei apa? Exista anumite ore favorabile?

Ei bine da, am putea spune si asa. De exemplu, despre faptul ca la prima ora a trezirii este excelent sa bei apa, am mai discutat. Iar acest lucru te va ajuta din mai multe puncte de vedere, asa cum vei remarca.

Asa ca sa incepem cu inceputul. Cand trebuie sa bei apa?

Dimineata. Si te rugam sa nu ignori acest lucru, incepeti ziua cu un pahar mare cu apa plata. Iti vei trezi la viata organismul si vei avea doar de castigat. Te vei simti mai bine, iar tranzitul intestinal va functiona de minune.

Cat timp trebuie sa bei apa cu lamaie, pe stomacul gol?


Multa lume crede ca este un proces pe care trebuie sa-l urmezi o viata intreaga, dar lucrurile nu stau deloc asa. Este bine sa adopti acest mic ritual la schimbarea dintre anotimpuri si nu trebuie sa faci acest lucru mai mult de 20 de zile, o data. Daca nu aveti probleme cu stomacul, puteti bea amestecul in prima saptamana, a fiecarei luni.

Beneficiile lamaii sunt multiple, aceasta fiind o sursa sigura de:

– vitamine, precum: B1, B, B3, si C;
– saruri minerale
– oligoelemente precum: fier, fosfor, magneziu, cupru
– caroten…mai multe despre apa cu lamaie aici >>>

Un pahar de apa inainte de masa. O idee foarte buna, in special atunci cand vrei ca digestia sa functioneze foarte bine. Vei reusi sa stimulezi si metabolismul si ai sansa sa slabesti mai repede decat credeai. Vei manca mai putin si cu siguranta digestia isi va face „datoria.”

Cand trebuie sa bei apa – in niciun caz dupa masa

Nu vei bea apa dupa masa sau in timpul mesei. Doar in acest fel vei evita „inundatia” din stomac, care poate conduce la dezechilibrarea sucurilor gastrice. Practic, vei afecta procesul digestiv, ceea ce nu va putea sa duca la ceva fericit. Daca chiar nu rezisti, bea cate o gura de apa, dar nu mai mult. Stai macar 15 minute dupa masa fara sa bei nimic, in acest fel sucurile gastrice vor fi mai eficiente.

Apa in loc de mancare. Un truc vechi care inca functioneaza de minune. Asadar, atunci cand tii o dieta stricta sau a trecut de ora mesei, bea un pahar cu apa. Te va face sa uiti de foame, iar hidratarea este foarte sanatoasa oricum. Este si o metoda buna de a umple stomacul atunci cand nu vrei sa mananci ceva.

Apropo, sa stii ca se pare ca de multe ori atunci cand ne este foame, de fapt, suntem deshidratate! Asa ca este cea mai buna idee sa bei o cana mare de apa plata.

Combate oboseala cu un pahar de apa. Cat se poate de adevarat. Te vei simti mai plina de viata daca inveti sa te hidratezi corespunzator. Asa ca testeaza chiar tu aceasta tehnica si vei vedea rezultatele incurajatoare. Inainte de o sedinta importanta sau de o petrecere, bea cateva pahare cu apa. Cu siguranta iti vei reveni, iar oboseala nu va mai fi inamicul tau.

Bea apa inainte de o noapte lunga. In care ai tendinta de a petrece si de a dormi foarte putin, de exemplu. In acele momente vei avea mare nevoie de o hidratare suplimentara. Vei vedea ca te vei energiza foarte bine, iar pofta de viata te va tine treaza pana in zori de zi.

4.88/5 (75)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *