Solutiile naturale despre care medicina clasica nu vorbeste

Solutiile naturale se dovedesc a fi eficiente deseori, dar medicina clasica si industria farmaceutica le oriveste cu mai putin interes. Pentru un om obisnuit nu este usor sa cunoasca toate solutiile oferite de medicina clasica,  complementara si alternativa.
Medicina clasica nu ofera solutii pentru toate afectiunile. Metodele folosite pentru a trata, au deseori un pret pe care il platesti: efectele secundare.
Spre exemplu, dacă aveți osteoartrita, medicul dumneavoastră vă prescrie, probabil, medicamente anti-inflamatorii (aspirina, diclofenac, ibuprofen etc); poate chiar si injecții cu cortizon. Aceste medicamente elimina partial durerea, dar au efecte secundare si nu pot aborda cauza bolii: distrugerea cartilajului.

Totuși, noi știm astăzi că o multitudine de compuși naturali au proprietatea nu doar de a calma durerea, dar si de a stimula producerea de cartilaj. In mai multe studii, pacientii afectati de osteoartrita timp de ani de zile, au reusit sa se recupereze cu ajutorul remediilor naturiste. Pacientii au descoperit ca durerile pot fi ameliorate si fara efecte adverse. Unii au reușit să prevină sau să întârzie instalarea unei proteze de genunchi. Aceste  rezultate au fost publicate in diverse reviste medicale recunoscute pe plan international.
Din pacate, medicina naturista nu este una foarte exacta, iar rezultatele pozitive nu apar in cazul tuturor pacientilor. Gradul de avansare al bolii, capacitatea organismului de a asimila si de a se reface sunt cateva carateristici care conteaza in procesul de recuperare.

Solutii de durata

O serie de studii medicale au descoperit ca solutiile naturale pot oferi un raspuns demn de luat in calcul atunci cand vine vorba despre diabetul zaharat. Aceasta afectiune poate fi amelioarata si in unele cazuri tratata, astfel incat pacientul isi poate reveni la viata sa normala.

Cercetari

Cercetatorii de la Universitatea Newcastle din Marea Britanie, au facut un studiu pe diabeticii supraponderali. Pe parcursul a 8 săptămâni acestia au fost nevoiti sa urmeze un regim alimentar foarte restrictiv. Dupa aceste opt săptămâni, starea pacientilor s-a imbunatatit intr-un mod remarcabil:

  1. glicemia bazală ridicata a ramas in cote normale dupa fiecare masa.
  2. pancreasul care, în multe cazuri, a încetat să funcționeze, și-a recăpătat capacitatea normală de a produce insulină.

In cazul tuturor participanților, simptomele bolii au dispărut definitiv – fara tratament medicamentos chimic. Ba chiar mai mult, atunci când participanții au început să consume alimente de obicei interzise pentru diabetici, s-a constatat că o mare majoritate dintre ei au reacționat ca și în cazul în care nu au fost niciodată bolnavi. Mai impresionant, dieta a avut efecte de durata. La 3 luni dupa incheierea dietei si revenirea la un stil de viata normal, 64% nu au prezentat nici un simptom al bolii.

Remediile naturale pot fi eficiente si pentru reducerea riscului de infarct miocardic si accident vascular cerebral. In prezent, milioane de romani iau medicamente împotriva colesterolului. Cu toate acestea, statisticile ne arată că aceste medicamente nu reduc riscul de deces provocat de atacul de cord.

Un renumit medic cardiolog si cercetator francez a dovedit faptul că madicamentele de inima, pot provoca reacții adverse grave. El propune reducerea colesterolului si imbunatatirea sanatatii inimii prin folosirea de  soluții naturale chiar si pentru persoanele care au avut deja un atac de cord si accident vascular cerebral.

Este drept ca, uneori, acolo unde medicina clasica nu poate oferi solutii, nici medicina alternativa nu poate razbate.
Dar nu există nici o îndoială că, pentru unii oameni, alternativele naturale de sănătate pot reusi acolo unde medicina conventionala nu a reușit.

Medicina alternativa poate oferi solutii naturale in cazul multor afectiuni. Din acest motiv, fiecare dintre noi trebuie sa afle despre solutiile alternative disponibile.

1/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *