Dependenta de fericire si cei 11 pasi spre fericire

Societatea si mediul ne-au invatat, de-a lungul timpului, ca fericirea se obtine. Ca e un bun rar, la care nu toti avem acces. Ca exista diferente individuale in ceea ce ne face fericiti. Ca ea depinde invariabil de anumiti factori externi. Ne-au alimentat nevoia de fericire prin… nefericire.

Dar daca ar exista totusi o cheie universala, care deschide fereastra fericirii din noi?

Ce inseamna fericirea pentru copii

Copiii reusesc mult mai bine decat adultii sa foloseasca aceasta cheie. Ei sunt fericiti pentru ca, pur si simplu, exista si se bucura de fiecare moment. Traiesc surpriza fiecarei clipe. Uneori au nevoie de un prieten imaginar. Insa acel prieten imaginar este calauza lor interioara spre propria fericire.

El este cel mai fidel ascultator, care le sustine starea de bine neconditionat. In plus, prietenul imaginar poate da sugestii utile, dezvoltand latura creativa a copilului si determinandu-l sa-si acceseze propriile resurse interioare. O latura pozitiva a prietenului imaginar este si legatura acestuia foarte stransa cu taramul povestilor – o lume conectata la miracol, unde totul devine posibil si unde nu exista bariere mentale.

Pentru un parinte, poate nu e usor sa-si sustina si copilul, si prietenul imaginar al acestuia, insa, prin intelegere si gestionare corespunzatoare a situatiei, va reusi sa conserve fericirea copilului, transferand-o si adultului de mai tarziu.

De regula, solicitantii ce-si reclama dreptul la fericire sunt aceia care si-au facut un obiectiv esential din ea. Insa, evident, e ca si cum ar alerga dupa o himera. Mintea a creat proiectia fericirii. Si, ca orice proiectie, nu este reala. E ca si cum si-ar alerga umbra pe timp insorit.

Cum sa facem totusi? Cum sa deschidem acea fereastra de care aminteam mai devreme?

11 pasi spre fericire

In primul rand, sa eliberam negativitatea mentala. Si sa cautam locul real al fericirii. In noi insine.

Sa curatam inima de neiertare, eliberand energiile toxice, care tin blocata usa fericirii.

Sa percepem ca fericirea este disponibila oricand, doar sa fim deschisi sa o acceptam si sa-i dam voie sa se manifeste. Nu sa o socotim ca pe un lucru imposibil de atins.

Sa evitam autocritica si concentrarea permanenta asupra propriilor defecte. Sa ne iubim si sa ne acceptam asa cum suntem. Sa ne focalizam asupra talentelor, abilitatilor, darurilor unice pe care le aducem in aceasta viata.

Daca nu am invatat sa radem pana acum, e timpul. Umorul este important, ajutandu-ne sa gasim mai usor partea pozitiva din orice experienta a vietii.

Sa-i tratam cu respect pe ceilalti, dar si pe noi insine. Sa ne bucuram de sentimentul de comunitate, de prietenie si deschidere fata de ceilalti.

Sa nu ne socotim intr-o competitie, in care numai cel care trece primul linia de sosire pune mana pe fericire. Restul doar admira sau isi exprima invidia. Suntem  parte dintr-un intreg. Sa ne uitam la ceilalti ca fiind partenerii nostri.

Sa fim generosi, fara asteptari de niciun fel. Sa servim binelui si sa slujim unui scop mai inalt. Sa cautam acel scop in noi insine.

Sa traim prezentul cu incredere si sa fim recunoscatori pentru fiecare clipa din zi.

Sa alegem un stil de viata in care armonizam relatia intre minte, spirit si corp. Relaxarea ne va ajuta sa ne simtim calmi, centrati.

Sa nu ne limitam la ceea ce vad ochii fizici. Sa invatam lucruri noi, sa ne bucuram mai mult de viata, sa descoperim modalitati prin care sa mentinem mintea intr-o zona fericita.

Fericirea este in noi! Avem insa ochi pentru ea?

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *