Semnificatia culorilor – ce arata culoarea preferata?

Semnificatia culorilor joaca un rol important in vietile noastre. Si nu putini sunt specialistii care sunt de parere ca acestea ascund semnificatii ale personalitatii noastre. Asa ca, daca pana acum credeai ca alegi o culoare doar pentru ca iti place si nu stii de ce, este momentul sa afli mai multe.

Semnificatia culorilor iti va releva multe aspecte despre tine, la care poate ca nu te-ai fi gandit. Ei bine, astazi iti propunem sa afli mai multe despre tine si personalitatea ta. Asa ca gandeste-te care este culoarea pe care o alegi cel mai des, pentru a vedea care sunt semnificatiile ascunse.

Semnificatia culorilor – galben, portocaliu si rosu

De obicei, galbenul este asociat cu linistea, iar psihologii recomanda sa ne vopsim peretii in galben pai, aceasta fiind una dintre cele mai linistitoare culori, inducand o stare de pace si de calm. De regula, persoanele care aleg aceasta culoare sunt optimiste, increzatoare si creative. Pentru ei, sa fii pozitiv este o litera de lege, asa ca orice ar fi in viata, mereu privesc inainte, cu optimism.

Portocaliul este ales in general de catre oamenii extrovertiti, care adora sa fie in centrul atentiei si nu se feresc sa isi expuna felul de a fi. Psihologii considera ca portocaliul arata extravaganta, energie si putere de transformare. Oamenii care imbratiseaza de regula aceasta culoare sunt calzi, determinati si nu ezita sa spuna lucrurilor pe nume.

Rosu este ales, in genere, de catre oamenii pasionali, puternici si dornici de succes. Evident ca poate fi si culoarea oamenilor agresivi, dornici de afirmare si care au tendinta de a fi vulcanici. Dar, poate fi vorba si despre oameni iubitori, care isi doresc, de fapt, sa exprime dragostea pe care o au in suflet. Desigur ca o culoare poate arata multe aspecte ascunse ale personalitatii.

Semnificatia culorilor – roz, mov si albastru

Rozul este, de regula, culoarea feminitatii si a delicatetei. Arata bucuria, feminitatea, sensibilitatea, farmecul, iluzia si erotismul. In general este culoarea preferata de fetite sau adolescente, dar poate fi si culoarea femeilor mature, feminine si increzatoare.

De regula, aceste femei sunt inocente, copilaroase si foarte energice, mai remarca specialistii in domeniul psihologiei.

Movul este asociat cu nostalgia, ambitia, vanitatea si fantezia. De obicei, oamenii care o aleg tind sa aiba o personalitate enigmatica, o latura ascunsa si chiar pot fi misteriosi in ochii celor din jurul lor.

Albastrul este de regula ales de oamenii increzatori, onesti, fideli, armoniosi si comunicativi. Desigur, exista si pareri care sustin ca albastrul este asocial si cu oamenii singuri, reci si care au tendinta de a-si exprima mai greu sentimentele.

Verde este culoarea oamenilor care adora natura, libertatea si simplitatea vietii. De asemenea, aceste persoane sunt prospere, traiesc in abundenta si se bucura de moment.
Albul arata puritate, seninatate, usurinta si pace, acesti oameni fiind optimisti si increzatori in viata. Negrul este culoarea misterului, dar si a feminitatii, chiar daca nu pare intotdeauna asa. Negru poate fi si culoarea elegantei si a misterului, de asemenea.

4.71/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *