Pasta de dinti – utilizari casnice nebanuite

La ce este buna pasta de dinti, in afara de utilizarea binecunoscuta cu care suntem cu totii familiarizati? Ei bine, astazi vei afla cateva „trucuri” descoperite de oamenii de pretutindeni, care au vrut sa rezolve o problema casnica intr-un mod unic.

Desigur ca femeile sunt creative si au reusit sa foloseasca pasta de dinti pentru cele mai neasteptate lucruri. Te-ai fi gandit ca iti poti curata bijuteriile? Sau ca poti indeparta cu succes petele?!

Exista o conditie totusi, in special cand vorbim de rufe: foloseste pasta de dinti alba, NU colorata!

Apropo, pasta de dinti poate sa ajute si la revigorarea unghiilor afectate de oja. Vei afla imediat despre ce vorbim si multe altele.

Pasta de dinti – ce intrebuintari mai are?

Redarea luciului bijuteriilor. Da, iti va fi de folos, asa ca metalul oxidat si chiar argintul va reveni la „viata.” Sigur si tie ti s-a intamplat ca bijuteria preferata sa capete o culoare mai putin placuta si sa fii nevoita sa o arunci. Asa ca, aplica un strat subtire de pasta de dinti si cu ajutorul unei fasii de bumbac curata incet bijuteria. Merge si in cazul pietrelor pretioase, dar nu a perlelor sau a strasurilor.

Curatarea sticlelor si a biberoanelor. Vei fi incantata de rezultatul obtinut, te putem asigura. De ce sa arunci acele sticle mult mai repede decat ar fi cazul? Curata bine cu pasta de dinti in interior, iar apoi clateste cu apa fierbinte. Merge si in cazul unui termos, acesta va fi curatat cu succes, de asemenea.

Incaltaminte murdara. Merge si in cazul tenisilor, dar si a adidasilor. Ai nevoie de o periuta mai veche si desigur de pasta de dinti. Curata bine zonele patate si nu te lasa pana nu devin din nou albe. Rezultatul va fi categoric pozitiv.

Curata mobila. La asta nu te-ai fi asteptat, dar este cat se poate de adevarat. In special daca vei folosi o cantitate foarte mica de pasta. De asemenea, ia o carpa si nu insista acolo unde petele se iau mai greu, poti zgaria mobila. Vei vedea ca in special petele lasate de suporturile de pahare sau chiar de cani vor fi indepartate rapid.

Curata gulerul. In special pentru femei este foarte utila tehnica, stii cat de nesuferit poate fi fondul de ten care se ia pe haine…In special pe camasile albe! Asa ca ia putina pasta si o periuta de dinti mai veche. Curata zona „afectata”, vei scapa de pete garantat. Spala apoi camasa in mod obisnuit.

Pasta de dinti – tratament pentru unghii

Daca si tu ai unghiile ingalbenite de la oja, nu este cazul sa cumperi solutii scumpe, neaparat. Ai putea foarte bine sa pui putina pasta de dinti si sa freci zona. Dupa aceea clateste bine cu apa, si pregateste-te pentru o noua manichiura.

Te scapa de mirosul de mancare. Ti s-a intamplat sa gatesti si, desi facusei dus apoi, tot sa-ti miroasa mainile a mancare? Ei bine, se intampla in special cand ai curatat ceapa sau usturoi. Dar avem si solutia. Spala-te bine pe maini cu pasta de dinti si vei vedea ca mirosul se duce, cu succes.

Curata baia. Da, asa ca incearca si aceasta solutie, cand restul nu prea par sa te ajute. Vei vedea ca chiuveta, dar si robinetul va arata mult mai bine, iar petele vor fi indepartate.

Usuca cosurile. Este un truc pe care adolescentii il folosesc de foarte multi ani. Daca tocmai ti-a aparut un cos, pune putina pasta de dinti in zona respectiva, chiar inainte sa te culci. Vei vedea ca acesta se va usca, pana de dimineata.

Elimina zgarieturile fine. In special cand vorbim despre pahare sau alte obiecte din sticla. Desigur, nu vei insista foarte tare, dar poti sa fii sigura ca rezultatele vor fi uimitoare.

4.85/5 (39)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *