Cum sa nu mai pierzi vremea. Renunta la aceste obiceiuri!

De multe ori avem tendinta sa irosim timpul total nepotrivit, iar astazi vom afla cum sa nu mai pierzi vremea. Cu totii stim ca multe dintre activitatile noastre cotidiene sunt inutile, asa ca ar putea fi inlocuite cu succes de alte obiceiuri potrivite.

Din pacate, de multe ori ne este greu sa ne urnim. Asa ca ne continuam existenta in acelasi mod si nimic nu se schimba. De multe ori, schimbarea obiceiurilor ar putea duce chiar la o noua viata, mai buna.

Cum sa nu mai pierzi vremea cu lucruri care nu-ti fac bine? Vei afla in cele ce urmeaza, te avertizam ca astazi vei avea parte de multe surprize. Nu ne referim doar la obiceiurile fizice, ci si cele mentale. Vei afla de ce nu trebuie sa te indoiesti de tine si de ce procrastinarea nu te va ajuta sa progresezi.

Asadar, nu mai pierdem timpul si trecem la treaba!

Cum sa nu mai pierzi vremea? Iata ce poti face pentru a avea o viata mai frumoasa

Mai putin timp alocat distractiilor. Social media, televizor, jocuri online, muzica, etc. Toate te pot face sa pierzi vremea intr-un stil mare. Nu zice nimeni sa nu te bucuri si de acestea, dar nu pret de ore intregi, zilnic. Vei ajunge sa pierzi timpul, nu vei fi deloc productiva si te vei simti frustrata, pana la urma. Incearca sa te concentrezi asupra unui singur lucru. Si investeste timp si in citit, sport, plimbari, etc.

Scapa de indoieli. De multe ori nu facem un lucru pentru ca nu avem incredere deplina in noi insine. Asa ca pierdem timpul si tot amanam. Indoiala este acea voce care iti spune ca nu poti sa indeplinesti un lucru sau o dorinta. Asa ca amani incercarea de a avea o viata mai buna. Incearca sa spui mai des „da” lucrurilor pe care ti le doresti. Cum sa nu mai pierzi vremea? Avand incredere mai mare in dorintele tale. Gandeste-te mai putin si raspunde in mod spontan provocarilor.

Procrastinarea. Uita de ea si elimin-o complet din viata ta! Nu te va ajuta la nimic, iar daca amani la nesfarsit un lucru…o sa uiti sa-l mai faci, in cele din urma. Viata este scurta, asa ca mergi in vacanta dorita, cumpara-ti parfumul, fa schimbarea in cariera la care ravnesti de atat timp…Fii mai organizata, planifica din timp si nu te lasa furata de peisaj si activitati inutile.

Cum sa nu mai pierzi vremea si sa-ti indeplinesti dorintele?

Scapa de frica de esec. Ce bine ar fi daca acel sentiment de frica nu ne-ar insoti mereu…Frica de a te face de ras, de a fi tinta comentariilor, etc. Si ce daca se va intampla asta? Majoritatea oamenilor de succes au avut nenumarate esecuri. Au reusit in domeniile lor abia dupa ce au invatat sa nu mai bage frica in seama si au continuat sa munceasca pentru idealurile lor.

Gandesti prea mult. Stii acele momente cand iti pui o suta de intrebari inainte de a face un lucru? Nu sunt deloc utile. Ajungi sa nu mai vrei sa-l faci sau sa te sperii. Este bine sa-mi schimb jobul? Este bine sa ies la acea intalnire? Ce vor zice ceilalti daca…? Intelegi ce vrem sa spunem.

Odata ce ai luat o decizie, tine-te de ea si nu lasa nimic sa te doboare. Chiar si momentele de teama sunt bune, te vor ajuta sa fii mai puternica. Vei rade apoi si te vei felicita pentru ca ai avut incredere in tine.

Nu mai diseca firul in 4. Daca te gandesti de prea multe ori, s-ar putea sa ratezi momentul. Fie ca vorbim despre viata personala sau cea profesionala. Nu lua nimic de bun si gandeste pentru tine, nu-i lasa pe altii sa te controleze. Doar tu esti creatoarea propriei tale vieti! Cum sa nu mai pierzi vremea? Avand incredere ca stii ce ai de facut.

Modul de viata nesanatos…este tot o maniera de a pierde vremea. Daca nu ai grija de tine amani fericirea, cu alte cuvinte. Cei care sunt mereu stresati, beau mult, fumeaza, mananca necorespunzator…Nu pot avea un succes prea mare in viata lor. Incepe chiar de azi sa mananci mai multe fructe si legume, iesi in natura mai des, citeste carti motivationale, fa yoga, etc. Orice activitate care te poate ajuta sa devii mai eficienta este recomandata. In ziua de astazi exista o varietate fantastica, asa ca poti alege ce ti se potriveste cel mai bine.

Lipsa disciplinei. Stii, nu trebuie neaparat sa fii in armata pentru a avea disciplina. Majoritatea oamenilor de succes au obiceiuri zilnice care-i ajuta enorm. Asa ca invata sa fii organizata, fa-ti liste si planuri zilnic si tine-te de ele. Chiar daca uneori trebuie sa te trezesti cu 30 de minute mai devreme. S-ar putea sa ramai uimita de ce ai realizat, in scurt timp.

Plus ca aceste obiceiuri vor deveni ceva natural pentru tine, asa ca nu iti va mai fi greu deloc sa le faci! Trezeste-te dimineata, fa-ti un suc de fructe, citeste cateva pagini. Incepe ziua intr-un mod constructiv si vei vedea cum viata ta va deveni mai frumoasa!

4.91/5 (43)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *