Cum sa te bucuri de viata, in pandemie?

Daca si tu te-ai intrebat in ultimul an cum ai putea sa te bucuri de viata chiar si in pandemie, avem vesti bune pentru tine. Mereu va fi ceva pentru care poti sa te bucuri, chiar daca situatia actuala este departe de a fi ideala.

Stim, vrei sa calatoresti din nou, te-ai saturat de restrictii si probabil ca abia astepti sa se termine aceasta perioada. Stai linistita, esti doar una dintre milioanele de persoane care gandesc in acelasi mod. Nu vrem sa te simti o femeie comuna, asa ca vom veni cu cateva idei simple si usor de aplicat, indiferent de situatie.

Cum sa te bucuri din nou de viata, chiar si in pandemie? Un prim lucru ar fi acela de a invata sa te bucuri de momentul prezent, asa cum se prezinta. Lasa la o parte stirile dramatice si uita-te in jur. Cu siguranta sunt lucruri pentru care merita sa fii recunoscatoare. Asa ca ar fi cazul sa-ti amintesti de acestea, inainte de a lasa gandirea fatalista sa te acapareze.

Cum sa te bucuri de viata chiar si in plina pandemie?

Cultiva obiceiuri sanatoase. Daca nu acum este momentul pentru acestea, atunci cand? Stai mai mult ca de obicei pe acasa, cel mai probabil. In loc sa mananci semipreparate sau alte „minuni” pe care le comanzi, ce ar fi sa inveti sa te hranesti sanatos? Nu inseamna ca daca stam acasa trebuie sa punem cateva kilograme pe noi. Iar scuza cu „supararea” cauzata de pandemie este cea mai la indemana.

Ce ar fi sa cumperi mai multe fructe si legume, seminte, nuci sau orice alt aliment care stii ca-ti poate sustine sistemul imunitar?

Asa ca invata sa sustii organismul si nu da voie circumstantelor prezente sa te controleze. Prepara mai multe salate, mananca cruditati, consuma ceaiuri si superalimente. Cum ar fi sa prepari ceva sanatos in fiecare zi, alaturi de cei dragi? Da tonul unei vieti mai sanatoase si vei remarca faptul ca ceilalti te vor urma. Sau nu.

Tu poti decide doar pentru tine, asa ca nu lasa ca altii sa dicteze modul in care traiesti. Mananca sanatos in fiecare zi, vei observa ca trupul tau va arata mai bine, iar tu te vei simti mai energica. Nu este niciun fel de exagerare, incearca doar si realitatea pe care o traiesti se va schimba rapid.

Cum sa te bucuri de viata? Incepe sa faci sport

Alta modalitate prin care poti sustine sanatatea si starea de bine este, fara doar si poate, sportul. Stii deja ca sunt nenumarate studii care sustin acest lucru, astfel ca ar fi o idee minunata sa te alaturi cauzei. In special ca te va ajuta enorm. Nu lasa situatia actuala sa te transforme intr-o persoana sedentara si supraponderala.

Inscrie-te la un curs online, in functie de ceea ce preferi. Exista de la cursuri de yoga si pana la cele destinate tonifierii musculaturii. Asa ca alege ce ti se potriveste si bucura-te de miscare alaturi de altii. Desigur ca atunci cand poti este recomandat sa iesi la plimbare, in special in parcuri sau alte locuri din natura.

Nu uita sa iei toate masurile de protectie, in acest mod vei avea grija de sanatatea ta si a celor din jur.

Petrece mai mult timp alaturi de cei dragi. Gatiti impreuna, faceti miscare sau pur si simplu vorbiti. Nu uita sa cultivi pasiunile pe care le ai, acestea au un rol esential pentru starea ta de bine.

Nu lasa ca uitatul la televizor sa fie singura „pasiune”. Desigur ca un film bun poate reprezenta un mod placut de a-ti petrece timpul. Dar cand tot ceea ce faci in timpul liber este sa urmaresti tot felul de seriale interminabile…s-ar putea sa fie o problema.

Dupa cum vezi, sunt multe modalitati prin care poti sa te bucuri de viata chiar si in timpul pandemiei. Nu mai cauta scuze sa fii trista si aplica sfatul intelept al lui Theodore Roosevelt: fa ce poti, acolo unde esti, cu ceea ce ai!

Stresul cauzat de pandemie. Cum iti controlezi emotiile si gandurile?

Desigur ca nu este tocmai usor, de aceea exista atatea carti pe aceasta tema, iar psihologii incearca sa ofere raspunsuri de zeci de ani. Evident ca principiul care sta la baza vindecarii este foarte simplu. Cu alte cuvinte, este imperios necesar sa nu mai dai importanta acestor ganduri. Zis si facut, dar ce poti face cand nu este atat de usor, iar fluxul gandurilor pare sa se inteteasca pe zi ce trece?

Mai multe despre stresul cauzat de pandemie >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *