Puterea momentului prezent. Cum sa te bucuri de fiecare clipa

Daca si tu esti interesata de spiritualitate si trairea vietii la un potential cat mai inalt, cu siguranta ai auzit despre puterea momentului prezent. De cativa ani se tot vorbeste despre trairea vietii in momentul de acum, fara a ne face griji inutile si scenarii fataliste despre viitor. In fond, trecutul este trecut, asa ca nu mai are rost sa-l evocam atat de des. Iar viitorul se poate dezvalui intr-o forma mai buna doar daca ne bucuram de acest moment.

Iar despre aceste lucruri nu vorbesc doar maestrii spirituali. In ziua de astazi sunt binecunoscute studiile despre fizica cuantica si faptul ca ne putem crea viitorul, chiar acum. Tocmai de aceea vorbim despre puterea momentului prezent, pentru ca acesta este fundamental pentru cei care vor sa creeze un viitor mai bun.

Nu trebuie sa fii un mare filozof pentru a intelege ca atunci cand te afli intr-o stare de stres, agitatie si neliniste perpetua, este aproape imposibil sa se intample lucruri bune. Cu siguranta ai remarcat si tu acest lucru. Asa ca disciplina de a te bucura de clipa de acum, acompaniata de imaginarea unui viitor mai bun, asa cum ti-l doresti, pot deveni factori cheie pentru a reusi in viata. Cine a zis ca totul este la intamplare si nu poti interveni in propria existenta?

Priveste totul intr-o lumina noua, vei observa ca tindem sa devenim rezultatul gandurilor si starilor predominante. Nu crezi? Urmareste-te chiar pe tine si pe cei din jur. Observa ce comportament ai atat tu cat si cei apropiati, cum ganditi, ce emotii evocati…si vei remarca faptul ca viata se construieste, caramida cu caramida, in fiecare clipa.

Puterea momentului prezent – cum scapi de grijile si stresul continuu?

Psihologii recomanda sa nu persistam asupra starilor negative. De asemenea, este esential sa devenim buni observatori. Adica, urmareste gandurile care iti trec prin cap si cauta sa iti faci un obicei din acest lucru. Vei observa ca multe dintre ele sunt inutile, exagerate si nu contribuie la nimic bun. De exemplu, ce rezolvi daca esti stresata din pricina unei situatii? Cu siguranta stii deja ca nu o vei rezolva asa. De fapt, cel mai repede poti rezolva o situatie atunci cand te afli intr-o stare de calm. Asa ca urmareste sa nu mai dai importanta supararilor de tot felul ci mai degraba sa accepti momentele vietii asa cum sunt. De aceea se spune ca sa fii calm este o superputere, pentru ca atunci cand ai mintea linistita poti gasi solutii sau ii poti intelege mai bine pe cei din jur.

Odata ce ai eliminat grijiile in exces, cauta sa iti imaginezi cum ai vrea sa fie viata ta.

Legea atractiei – cum sa atragi in viata ta ceea ce iti doresti:

  1. Stabileste ceea ce vrei cu adevarat. Vei vedea, dupa ce o sa vizionezi filmul The Secret, ca acesta este primul pas. Trebuie sa stii ceea ce iti doresti cel mai mult si sa crezi ca este posibil pentru tine, acel lucru. Nu conteaza ceea ce iti doresti. Conform legii, este la fel de usor sa atragi cafeaua favorita sau casa visurilor tale. Trebuie sa consideri ca meriti si sa stabilesti prioritatile.

Expertii in legea atractiei ne sfatuiesc sa ne facem chiar scenarii, scrise de mana noastra. Asa ca, ia o foaie de hartie si descrie exact cum ai vrea sa fie viata ta. Incepe cu: „Sunt atat de fericita si recunoscatoare acum ca…” si descrie cum ai vrea sa fie viata ta. Vorbeste la prezent, ca si cum deja s-ar fi petrecut…mai multe despre legea atractiei >>>

Puterea momentului prezent – cand viata poate fi cu adevarat frumoasa…

Odata ce ai cultivat renuntarea la stresul cotidian, grijiile inutile si alte aspecte ale vietii care ne obosesc si nu ne lasa sa inaintam, cu siguranta vei incepe sa te simti mai bine. De fapt, suntem stresati din pricina gandurilor pe care le avem in legatura cu o situatie, nu din cauza situatiei efective. De multe ori, ne facem griji pentru anumite lucruri care fie sau petrecut fie nu, dar parca avem tendinta de a ne imagina ceva negativ.

Pentru ca tot am vorbit despre legea atractiei, ce ar fi daca, de fiecare data cand iti imaginezi ceva, sa cauti sa fie cel mai bun rezultat pe care ti l-ai dori? In loc de scenariile negative, in care esti convinsa ca totul va fi rau, etc. Dupa cum ai vazut, chiar suntem creatorii propriilor circumstante. De cate ori nu te-ai gandit intens la ceva negativ si chiar s-a intamplat? Cu siguranta ai zis: „eram sigura ca asa va fi”…si chiar a fost! Ei bine, data viitoare imagineaza-ti ca se intampla ce iti doresti. Chiar daca inca nu crezi ca poti reusi sa atragi ceva bun in viata ta, nu strica sa incerci, nu-i asa?

Cauta ca de acum incolo sa te bucuri de lucrurile marunte ale vietii, sa fii recunoscatoare pentru ceea ce ai si sa te gandesti cum ai vrea sa fie viata ta. Ai grija la ce te gandesti, pentru ca, dupa cum bine stii…s-ar putea sa se intample!

Recunostinta si locuitorii insulei Okinawa. Cum sa traiesti 100 de ani?

Despre insula Okinawa si locuitorii acesteia, care in general traiesc chiar si 100 de ani, am mai discutat. Nu putini sunt specialistii interesati de acest fenomen petrecut in Japonia. In special ca in ziua de astazi pare un adevarat record sa traiesti atat de mult, mai ales in conditii optime.

Pentru ca cei de pe insula Okinawa nu doar ca sunt longevivi, dar sunt si sanatosi pana la varste foarte inaintate. Este adevarat ca unul dintre secrete este dieta despre care am mai vorbit in trecut. Atunci cand mananci peste crud, orez, fructe si legume este clar ca vei avea un metabolism mai puternic si o viata mai lunga.

Dar si starea de spirit este foarte importanta, observa specialistii care studiaza insula Okinawa si pe locuitorii acesteia. Ce au descoperit cercetatorii despre acesti japonezi…mai multe despre recunostinta aici >>>

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *