Recunostinta si locuitorii insulei Okinawa. Cum sa traiesti 100 de ani?

Despre insula Okinawa si locuitorii acesteia, care in general traiesc chiar si 100 de ani, am mai discutat. Nu putini sunt specialistii interesati de acest fenomen petrecut in Japonia. In special ca in ziua de astazi pare un adevarat record sa traiesti atat de mult, mai ales in conditii optime.

Pentru ca cei de pe insula Okinawa nu doar ca sunt longevivi, dar sunt si sanatosi pana la varste foarte inaintate. Este adevarat ca unul dintre secrete este dieta despre care am mai vorbit in trecut. Atunci cand mananci peste crud, orez, fructe si legume este clar ca vei avea un metabolism mai puternic si o viata mai lunga.

Dar si starea de spirit este foarte importanta, observa specialistii care studiaza insula Okinawa si pe locuitorii acesteia. Ce au descoperit cercetatorii despre acesti japonezi?

Recunostinta si locuitorii insulei Okinawa – sunt optimisti si au incredere in viata!

Cu alte cuvinte, sunt recunoscatori pentru ceea ce au, avand incredere ca viata va decurge bine de la sine. Considera ca problemele pe care le au se vor rezolva intr-un mod sau altul si nu trebuie sa fie stresati din pricina acestui motiv, asa cum fac occidentalii…Poate de aceea, conform unui studiu din iulie 2020, acesti oameni au cea mai mare speranta de viata din lume, cu o medie de cel putin 84 de ai.

Asa ca daca te gandesti sa lasi totul si sa pleci spre insula Okinawa, ti-am sugera sa nu te grabesti. Nu de alta, dar principiile adoptate de acesti japonezi pot fi aplicate oriunde in lume.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca recunostinta, gratitudinea pentru ceea ce avem ne poate ajuta enorm. Modifica starea de spirit si ne ajuta sa dobandim o perspectiva optimista asupra viitorului.

Iza Kavedija, profesor doctor la University of Exeter din Regatul Unit, a remarcat: „Acesti japonezi, chiar daca au varste cuprinse intre 80-90 de ani mentin ceea ce se poate numi o atitudine de gratitudine. Cu alte cuvinte, sunt convinsi ca lucrurile se vor rezolva de la sine, fiind deja recunoscatori pentru ceea ce au. Accepta incertitudinea viitorului fara a fi pesimisti sau speriati, ceea ce le confera o pace a mintii.”

Cum sa atragi abundenta si iubirea? Fii deja recunoscatoare pentru ceea ce ai

Gratitudinea. Multumeste zilnic pentru toate binecuvantarile primite de la viata. Orice lucru mic care ti se ofera este un miracol. Nu mai trece asa repede cu vederea si nu mai lua totul de-a gata, ca si cum ti se cuvine. In fiecare zi inchide ochii pret de cateva minute si incepe sa multumesti pentru ceea ce simti ca te bucura. Apoi, imagineaza-ti cum ai vrea sa fie viata ta si foloseste si vizualizarea…mai multe despre recunostinta >>>

Recunostinta si locuitorii insulei Okinawa – dieta ocupa un loc major

Dr. Kavedija a mai observat si ca starea de recunostinta este pregnanta pe tot teritoriul Japoniei. „Oamenii sunt recunscatori pentru ceea ce au si pentru experientele de viata pe care le-au avut, fie bune, fie rele. Considera ca doar in acest mod au reusesc sa invete anumite lucruri si nu regreta nimic.”

Asa ca japonezii nu declara ca sunt neaparat fericiti, dar mentioneaza la tot pasul ca sunt recunoscatori pentru ceea ce traiesc. Probabil ca aceasta mentalitate nu poate conduce decat la o stare de bucurie…

Regimul Okinawa sau cum sa traiesti 100 de ani

– cele mai multe alimente pe care le vei consuma vor fi bogate in proteine si minerale, dar sarace in calorii. Ce mananca acesti oameni? Orez, porumb, cartofi fierti, legume, fructe, peste slab, oua, multe salate de fructe, iaurturi naturale, branzeturi proapete. Dupa cum vezi, regimul Okinawa nu este unul sarac in nutrienti, nici pe departe

– consuma in jur de 7 porti de fructe si legume pe zi. Acestea au putine calorii, in schimb abunda in minerale, antioxidanti, fibre si vitamine. Fructele si legumele pot fi destul de satioase, asa ca acestia nu sufera de foame…dieta COMPLETA a japonezilor din Okinawa >>>

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *