Ora mesei – cum ne afecteaza sanatatea si silueta

Ora mesei s-ar putea dovedi a fi mult mai importanta decat credeam. Poate ca ai mai auzit ca atunci cand mancam sanatos, in jurul unei anumite ore, exista mai multe sanse sa ne mentinem in forma. Oricum ar sta lucrurile, este bine sa fim constienti de obiceiurile noastre culinare.

Fii constienta atunci cand mananci si acorda importanta alimentelor. Nu uita ca ora mesei sa fie mereu aceeasi, pentru ca vei remarca beneficiile, in timp. Studiile arata in continuare ca nutritia joaca un rol esential in ceea ce priveste greutatea. Si da, este adevarat ca cei care mananca seara tarziu au sanse mai mari de a suferi din pricina greutatii.

Un studiu recent publicat de americani a aratat ca cei care mananca cina la 9 seara fata de cei care mananca la ora 6 seara au dificultati in a avea grija de silueta. In special ca cei care mananca atat de tarziu au tendinta de a consuma alimente nesanatoase si grasimi. De ce? Pentru ca, cu cat amani ora mesei cu atat mai foame iti va fi, asa ca vei avea tendinta de a manca mai mult.

Ora mesei – de ce are importanta?

Asadar, studiul a aratat ca persoanele care mananc seara tarziu, la ora 21, au tendinta de a avea un nivel mai ridicat al glicemiei, a doua zi de dimineata. Alt studiu, publicat in revista „Nutrients”, SUA a ajuns la aceeasi concluzie: mancatul seara, la ore tarzii, ar trebui evitat!

De asemenea, corpul are o capacitate redusa de a arde caloriile in timpul noptii, asa ca nici nu este de mirare ca vom suferi din pricina kilogramelor in plus. Exista si un al treilea studiu recent care conduce la acelasi deznodamant, cei care mananca seara vor afecta metabolismul și sistemul hormonal, asa ca nu vor face decat sustina un apetit crescut si sanse mai mare de a se ingrasa.

Cei care mananca seara tarziu au si nesansa de a fi mult mai putini energici a doua zi, plus ca se vor trezi mai greu. Apetitul poate fi afectat in timp, de asemenea si capacitatea organismului de a arde calorii.

Dar, daca chiar esti nevoita sa mananci mai tarziu, asigura-te ca alegi alimente sanatoase, menite sa sustina metabolismul.

Ce sa mananci dupa 8 seara?

De asemenea, 150 de grame de conopida sau broccoli fiert cu putin parmezan iarasi reprezinta o alegere excelenta. O salata de rosii cu putin ulei de masline sau rondele de castravete cu branza feta, alte 2 exemple ideale, la indemana oricui.

Mai poti consuma 1/2 avocado cu 2 rondele de orez. Vei intinde continutul si vei sara putin. Gustarea ta contine una dintre cele mai sanatoase grasimi vegetale, asa ca nu omite sa consumi mai des avocado…mai multe gustari dupa ora 8 seara aici >>>

Ora mesei si importanta alimentelor

Asadar, fa-ti un obicei din a avea grija la dieta zilnica, orice ar fi. Mananca la ore fixe si bucura-te de un meniu variat, dar sanatos. Include in dieta zilnica fructe, legume, seminte, nuci, mai putine lactate si produse animale.

Meniu echilibrat – iata si un exemplu

Mic dejun: omleta dintr-un ou fara ulei, o felie de paine integrala si o salata de cruditati, o cafea

Gustare: un mar

Pranz: salata de cruditati, cartofi dulci si o bucata de pui la gratar

Gustare: o mana de nuci

Cina: peste la cuptor cu broccoli

Desigur ca poti varia si integra in meniul echilibrat si alte alimente, zilnic. Nu uita sa mananci cina inainte de ora 19, sa faci miscare si sa te bucuri de o viata mai sanatoasa!

5/5 (9)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *