Sanatatea intestinala: ce o distruge?

Despre sanatatea intestinala si faptul ca este vitala pentru un organism eficient, am mai discutat. Dar ce o distruge efectiv si care sunt obiceiurile care ar trebui evitate cu orice pret? Despre toate acestea si multe altele vom discuta in cele ce urmeaza, cand vei descoperi noi informatii.

Stresul, malnutritia si excesul de medicamente pot distruge sanatatea intestinala. Dar ce este de facut? Cum poti avea o viata mai buna din toate punctele de vedere? Evident ca trebuie realizate o serie de schimbari, dar daca esti determinata, vei reusi sa le aplici cu succes.

In primul rand, nu uita ca mancarea joaca un rol cheie in viata noastra. Asa ca este imperios necesar sa renunti la semipreparate, fast-food, junk-food sau alte „minuni” similare. Nu fac decat sa-ti afecteze intestinele, plus ca in timp vei experimenta probleme de sanatate, mai mult ca sigur. Si nu vorbim doar despre obezitate. Colesterolul va creste, vor aparea probleme cu inima, ficatul, se poate declansa diabetul si pot aparea cancere.

Nu suna bine deloc, nu-i asa? Atunci haide sa vedem impreuna ce putem schimba.

Sanatatea intestinala – renunta la mancarea de proasta calitate!

Stii exact la ce ne referim si este vorba despre ce am precizat si mai devreme. Renunta cat mai des la mancarea „gata facuta” sau cumparata de la colt de strada. Desigur ca poti manca din cand in cand un hamburger sau o pizza cumparata, dar nu exagera!

Aceste alimente contin sare in exces, aditivi, condimente si, in unele cazuri, monoglutamat de sodiu. Acesta este un compus chimic care ataca efectiv sistemul nervos si creierul, ca sa iti faci o idee. Este folosit in foarte multe preparate, in ziua de astazi, datorita capacitatii sale de amplificare a gustului. Mancarea care contine monoglutamat este mult mai gustoasa. Asa ca foarte multe restaurante folosesc aceasta substanta nociva. Mancarea chinezeasca este cea mai cunoscuta printre acele alimente care contin monoglutamat de sodiu.

Care sunt acele alimente , mai exact? Iata despre ce este vorba…raspunsul aici >>>

Incepe sa mananci cat mai des fructe, legume proaspete, salate, cruditati, mai mult peste si mai putina carne rosie, seminte, nuci, cereale. Vei remarca cum viata ta se va schimba, iar tu vei incepe sa te simti mai bine, atat fizic cat si psihic.

Sanatatea intestinala – de ce sa eviti medicamentele in exces?

In primul rand, pentru ca exista nenumarate leacuri si tratamente naturiste care te pot ajuta aproape in orice situatie. In al doilea rand, pentru ca au in compozitie tot felul de substante chimice care provoaca dependenta si efecte secundare.

Desigur ca sunt situatii cand o pastila este necesara, dar nu face un obicei din asta. Mai bine cauta un medic naturopat care te poate ajuta cu niste sfaturi. Desigur ca sanatatea intestinala este data peste cap cand iei medicamente in exces.

Invata sa te protejezi si nu uita ca pana recent oamenii reuseau sa vindece durerile si fara medicamentele alopate.

Stresul este alt mare dusman al sanatatii intestinale. Poate ai si remarcat faptul ca, atunci cand esti stresata, tranzitul intestinal si digestia sunt date peste cap. Nu este intamplator, aceste lucruri sunt interconectate.

Incearca sa te eliberezi de stres, mergi mai des la plimbari, practica yoga sau orice alta metoda de detensionare. In cele din urma, te vei simti mai bine, iar durerile de stomac vor disparea.

Atentie si la lipsa zincului in organism, poate cauza perturbari ale sanatatii intestinale, din cauza lipsei enzimelor esentiale pentru digestie.

Nu lasa durerile sa se agraveze, iar daca experimentezi probleme nemaintalnite la nivel de intestine, adreseaza-te medicului specialist.

4.83/5 (12)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *