Ce mananca oamenii in 2021? Pandemia a schimbat obiceiurile

Ce mananca oamenii in 2021, in contextul in care pandemia pare sa ne fi schimbat obiceiurile? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza, cand vom intelege mai bine fenomenul petrecut.

Evident ca, stand acasa, multi dintre noi am inceput sa mancam mai mult, in unele situatii. Sau am servit un mic dejun mai copios ca de obicei, ceea ce nu este ceva rau…In special daca mananci mai putin la urmatoarele mese.

Ce mananca oamenii in 2021? Mai multe fructe ca de obicei, dar si naut, arata studiile. Optiunile vegetariene au devenit mai cautate ca de obicei, iar multi au inceput sa inteleaga importanta dietei.

Ce mananca oamenii in 2021 – regimul flexitarian, cea mai buna idee

In special daca vrei sa mananci mai sanatos si sa reduci consumul de lactate, carne si oua. Cei care urmeaza regimul flexitarian au si zile in care consuma doar alimente vegetale. Acest aspect sustine sistemul imunitar, nutritia avand un rol covarsitor in toata aceasta poveste. Stii deja ca fructele si legumele abunda in vitamine si minerale, exact ceea ce avem nevoie pentru a ne crea o imunitate de fier.

Regimul flexitarian, ce presupune si de ce ar trebui sa-l incerci?

In primul rand, va trebui sa fii atenta la ceea ce mananci, in sensul ca nu ar trebuie sa depasesti 30% grasimi, 20% proteine si 50% glucide, intr-o zi normala. Asa ca trebuie sa acorzi putina atentie produselor pe care le consumi.

Nu depasi mai mult de 25 de grame de fibre, pe zi.

Ce ar trebui sa consumi in regimul flexitarian?

– fructe si legume

– cereale integrale

– paine neagra, din faina integrala…totul despre acest regim flexitarian >>>

Ce mananca oamenii in 2021. Un mic dejun copios si gustari mai dese

Este adevarat, statisticile arata ca cei care au lucrat de acasa au mancat mai mult de dimineata. Este mult mai bine sa nu fi pe fuga, pentru ca atunci vei avea timp sa pregatesti masa. Omleta a fost cea mai populara alegere, iar atat timp cat adaugi o salata de cruditati si o felie de paine integrala, este cea mai buna optiune. Iti va conferi o stare de satietate, iar tu vei avea energie intreaga zi.

Alta varianta populara o reprezinta cerealele integrale cu lapte de soia sau de migdale. Multi aleg sa manance fibre la micul dejun in 2021, alta idee foarte buna. Daca mai adaugi si cateva afine si nuci, poti spune ca micul tau dejun este copios si super eficient.

In ultimul an oamenii au ales sa consume mai des superalimente, probiotice si vitamina C. Toate aceste elemente sunt continute de anumite legume si fructe, asa ca alege inteligent. Nu uita sa consumi turmeric, goji, fructe de padure, muraturi, iaurt grecesc, kiwi si ananas. Fortifica sistemul imunitar in mod natural si bucura-te de o sanatate deplina.

Ce mananca oamenii in 2021. Ce zici de granola?

Acest amestec de cereale denumit granola este absolut delicios. Merge de minune de dimineata, dar si ca gustare.

Granola este o combinatie gustoasa intre mai multe cereale, seminte si nuci, care te va face sa iti doresti ca dimineata sa vina mai repede. Desigur, aceste retete de granola pot fi preparate si savurate la orice ora, doar ca dimineata este ideal sa mananci cereale integrale.

Despre ce cereale vorbim? Orice iti face placere, fie ca sunt fulgii de ovaz, de grau, etc, cumpara-i de la plafar pentru a fi sigura ca achizitionezi ceva calitativ. Iti lasam si reteta de granola AICI

Humusul, falafelul sau mancarea de naut sunt in top in 2021. Oamenii prefera aceste preparate libaneze pe baza de naut si nici nu este de mirare. Sunt super satioase, sanatoase si au un gust minunat. Daca mai adaugi si o salata de rosii cu castraveti poti spune ca ai avut parte de un pranz copios si hranitor, fara sa mananci carne!

Nu uita sa optezi mai des pentru variante sanatoase ale alimentelor si ingredientelor pe care le folosesti. Cumpara ulei presat la rece, zahar brun sau stevia, cereale integrale, paine si paste integrale sau fara gluten, dulciuri fara zahar, lapte si iaurturi de soia sau migdale.

Alege sanatos si eficient, iar organismul tau va fi mai puternic ca oricand!

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *