Ce sa mananci dupa 8 seara?

Daca si tu te gandeai ce sa mananci dupa 8 seara, avem vesti bune pentru tine. Pentru ca am descoperit exact mancarurile pe care poti sa le servesti, fara sa iti bati prea mult capul.

De multe ori avem senzatia ca nu putem sa ne mai bucuram de nicio gustare, dupa anumite ore. Desigur ca asa ar fi ideal, dar atunci cand chiar suferim din pricina senzatiei de foame trebuie sa facem ceva. Tocmai de aceea, este cea mai buna idee sa stii ce sa mananci dupa 8 seara, in acest context.

Evident ca nu este cazul sa exageram cu portiile, dar nici nu trebuie sa induram foamea. Nu de alta, dar ar putea sa-ti creeze dificultati de somn. Tocmai de aceea este vital sa stim care sunt cele mai bune alegeri culinare, atunci cand vorbim despre nutritie si sanatate.

Ce sa mananci dupa 8 seara? Mere, iaurt grecesc si unt de arahide?

Desigur ca nu in aceasta combinatie! Dar tine minte ca un mar are putine calorii, dar multe vitamine. Untul de arahide este bogat in proteine si nutrienti. Asa ca un mar taiat felii si o lingura de unt de arahide pot fi alegerea ideala de gustare, dupa 8 seara.

Iti recomandam sa te rezumi la cantitatile de mai sus, in special daca esti la dieta sau daca vrei sa ai grija de silueta. Cele 2 ingrediente contin carbohidrati, asa ca nu este cazul sa exageram.

Iaurtul grecesc autentic, adica acela care respecta reteta traditionala, este pesemne o gustare fantastica si satioasa. Poti adauga putina miere (1/2 de lingurita), va conferi o aroma unica preparatului.

Un iaurt mic grecesc poate fi perfect, chiar si dupa 8 seara. In loc de miere poti pune cateva seminte de dovleac sau 2 nuci romanesti, decizia iti apartine.

Iaurtul grecesc este eficient si atunci cand vorbim despre sanatatea digestiva. La ce ne referim, mai exact? Acest preparat te va ajuta sa scapi de balonare, daca il vei consuma regulat. Conform nutritionistului Fiorella DiCarlo, fondatoarea FiorellaEats.com, “acest iaurt contine culturi vii, active, ne referim la probiotice, asa ca vei scapa de senzatia de balonare si de umflarea inestetica a abdomenului”. Inca un motiv in plus sa il consumi…mai multe despre iaurtul grecesc aici >>>

Ce sa mananci dupa 8 seara? Popcorn sau legume fierte

Floricele facute in tuci, cu foarte putin ulei si sare de mare neiodata reprezinta o gustare minunata. Tine minte ca 3 cani pline cu floricele gata facute nu au mai mult de 100 de calorii. Atentie, am zis popcorn facut in casa, nu ne referim la cel cumparat din comert, destinat pentru cuptorul cu microunde. Acelea au mult ulei, sare si alte arome, care transforma aceasta gustare simpla intr-o adevarata bomba calorica.

De asemenea, 150 de grame de conopida sau broccoli fiert cu putin parmezan iarasi reprezinta o alegere excelenta. O salata de rosii cu putin ulei de masline sau rondele de castravete cu branza feta, alte 2 exemple ideale, la indemana oricui.

Mai poti consuma 1/2 avocado cu 2 rondele de orez. Vei intinde continutul si vei sara putin. Gustarea ta contine una dintre cele mai sanatoase grasimi vegetale, asa ca nu omite sa consumi mai des avocado.

O mana de afine sau cateva capsune sunt perfecte la ceas de seara, in special ca nu au un continut ridicat de zahar. Asa ca nu ai de ce sa-ti faci probleme in acest sens.

Daca nu ai probleme cu somnul poti consuma si 2 patratele de ciocolata neagra sau un ceai verde. Asa ca nu trebuie sa iti faci probleme ca nu poti manca nimic seara. Atat timp cat esti cumpatata poti servi cateva gustari eficiente!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *