Fructul care te ajuta sa slabesti. Te-ai fi asteptat?

Fructul care te ajuta sa slabesti te va uimi foarte mult, in special ca multi cred despre acesta ca ar ingrasa. De fapt, exista un milion de pareri in ceea ce priveste fructele si rolul lor in diete.

Exista nutritionisti care le recomanda cu drag, pe cand altii spun ca nu ar fi indicate. Un lucru este cert: NU trebuie exagerat cu nimic, altfel riscam sa ne ingrasam. Evident ca prea multa fructoza in organism nu este recomandata. Dar daca nu exagerezi cu fructele si le mananci atunci cand este indicat, s-ar putea sa fie mai bine decat credeai.

Fructul care te ajuta sa slabesti este acela despre care spune toata lumea ca ingrasa. Si sigur o face, daca mananci in exces. Dar cu totul altfel stau lucrurile atunci cand esti echilibrata.

Fructul care te ajuta sa slabesti. Cine ar fi zis?!

Da, vorbim despre banane, oricat de bizar ar parea. Stim ca pana acum ai auzit ca acestea sunt de evitat in diete. Evident ca daca vei manca 5 banane pe zi, probabil ca nu te va ajuta la dieta de slabire. Dar daca vei manca una pe zi, la gustare, se va schimba situatia. Sunt bogate in carbohidrati si zahar, de aceea nu se recomanda mai multe.

Dar ca gustare, atunci cand vrei sa iti potolesti foamea intre mese si sa te asiguri ca nu vei manca prea mult la masa, sunt chiar recomandate. Iti va asigura in jur de 10% din necesarul de potasiu, avand in jur de 115 calorii. Deci nu este nicio tragedie sa ai la gustare o banana, ba chiar din contra.

Are in jur de 0.80 g de proteine si 25 g de carbohidrati, dar si 2 g de fibre. Nu are multe grasimi, dar este bogata in vitamina B6, C, luteina, flavonoizi.

Asa ca ai toate motivele sa le introduci ca gustari chiar si in cadrul dietelor de slabire.

Fructul care te ajuta sa slabesti – potasiul ajuta organismul sa se echilibreze

Asa ca ar trebui sa consumam banane chiar si in fiecare zi. Stii ca gustarile dintre mese pot fi compuse din fructe, asa ca opteaza pentru o banana sau fructe de sezon.

Este indicat sa mananci si cateva nuci, migdale sau caju, intre mese. Morcovi cu putin humus, bruschete formate din rondele de orez si rosii cherry. Asa ca ai ce manca si cand esti la dieta, fara doar si poate.

De asemenea, este bine de stiut ca bananele te ajuta sa:

– ai o memorie mai buna

– sa previi bolile de rinichi si anemia (contin fier)

– reduce riscul de a avea tensiune arteriala

– te energizezi

Dupa cum vezi, bananele au multe proprietati remarcabile. Apropo, poti face un smoothie dintr-o banana si cateva fructe de padure. Vei avea un start de zile mari, in acest mod.

Ceaiul de banane – de ce sa optezi pentru aceasta bautura?

Ceaiul de banane va avea un gust intens de fruct, in mod evident. Dar pentru a prepara aceasta bautura vei avea nevoie de banane organice. Probabil stii ca pesticidele si chimicalele rezida in cojile fructelor, asa ca nu sunt indicate. Daca nu poti face rost de astfel de fructe sau bugetul nu-ti permite iti recomandam sa cumperi ceai de banane de la plafar. Mai simplu de utilizat, acesta inglobeaza aceleasi minerale si vitamine.

Desigur ca cel din coji naturale este mai intens, dar poti sa-l consumi si pe cel din comert…totul despre ceaiul de banane aici >>>

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *