De ce sa te plimbi zilnic, potrivit medicilor

De ce sa te plimbi zilnic, potrivit medicilor de specialitate? Ei bine, beneficiile sunt nenumarate, avand in vedere ca mersul pe jos este ideal pentru o sanatate de fier. Si o silueta armonioasa.

Asa ca, daca si tu aveai nevoie sa stii de ce sa te plimbi zilnic astazi vei primi raspunsul pe care-l asteptai. Nu de alta, dar uneori parca avem nevoie de o motivatie suplimentara pentru a ne apuca de lucrurile cu adevarat importante.

Oricum, fata de generatiile trecute am inceput sa facem progrese simtitoare. Nu putini fiind cei care se plimba sau alearga zilnic, fiind constienti de importanta miscarii fizice in viata noastra.

Haide sa vedem impreuna de ce este atat de important sa avem parte de activitate fizica in fiecare zi, fara exceptie.

De ce sa te plimbi zilnic? Ce spun medicii de specialitate

Asa cum am mai discutat, este nevoie sa facem miscare cel putin 150-300 de minute saptamanal, in functie de varsta si starea de sanatate a fiecaruia. Jumatate dintre aceste minute ar trebui petrecute practicand o activitate mai alerta, cum ar fi alergatul sau aerobicul. Urca scarile, mergi alert, fa cateva genoflexiuni, etc. Dar nu uita ca inima are nevoie de efort fizic intens pentru a se mentine in forma.

De asemenea, mentionam ca o plimbare sanatoasa ar trebui sa dureze cel putin 15-20 de minute. Ar trebui sa facem in jur de 120 de pasi pe minut, chiar si mai mult, in special daca vrem sa slabim. Atunci ar trebui sa adoptam un mers mai alert pentru a sustine intens acest proces.

Sa te plimbi poate fi mai distractiv decat pare, in special daca mai mergi cu cineva. Asa ca nu uita sa-ti inviti prietenele sau partenerul de viata la o plimbare. Te poti bucura de aer curat, locuri noi si o noua perspectiva doar facand o scurta plimbare.

Apropo, este si cea mai ieftina maniera de a te mentine in forma sau a slabi, avand in vedere ca nu trebuie sa platesti nimic atunci cand mergi la plimbare. Propune-ti ca o data pe saptamana sa mergi intr-un parc, atunci plimbarea ta va fi si mai incantatoare.

De ce sa alegi sa te plimbi mai des – cea mai simpla metoda de a fi activa

Fara doar si poate, iar in acest fel vei scapa de stresul de a merge la sala de fitness, cel putin pentru moment. Poti pregati astfel terenul, pentru a merge atunci cand te vei simti cu adevarat pregatita.

Evident ca poti practica sport si exercitii alerte chiar la tine acasa, in special ca in ziua de astazi poti gasi in online orice tutoriale iti doresti. Fie ca alegi pilates, yoga sau aerobic, cu siguranta vei gasi cursuri eficiente pe care sa le poti practica din confortul casei tale.

O plimbare iti va imbunatati si starea de spirit, declara specialistii. Asa ca nu doar trupul fizic va beneficia de pe urma acestei initiative, ci si psihicul. Acest exercitiu sustine activitatea cardiovasculara, care va genera endorfine.

Acesti hormoni eliberati de creier vor sustine cu succes sistemul nervos si te vor ajuta sa te eliberezi de stari depresive sau agitatie. Apropo, plimbarile sunt perfecte si pentru acele femei care vor sa previna sau sa diminueze efectele sindromului premenstrual.

Studiile arata ca plimbarile sustin un sistem imunitar mai puternic, iar cei care se plimba regulat se vindeca mult mai repede decat sedentarii. O plimbare zilnica iti va conferi un plus de energie, iar tu vei fi mai echilibrata si relaxata.

Si sa nu crezi ca procesul de ardere a grasimilor nu va fi incurajat. Mersul pe jos sustine arderile grasimilor din jurul abdomenului, asa ca este mai important decat ai crede. Chiar daca nu este o activitate de tip cardio, tot ajuta enorm in procesele de slabire.

De ce sa alegi sa te plimbi zilnic? Pentru sanatatea incheieturilor si prevenirea artritei

Plimbarile ajuta enorm in prevenirea artritei si simptomelor specifice acesteia. Te va ajuta sa ai incheieturi mai puternice si flexibile, in special daca practici plimbari mai lente, perfecte in acest caz.

Artrita si miscarea

1. Eviti sa faci incalzirea

Este important sa ridici temperatura corpului si sa cresti circulatia sangelui, inainte de a depune efort. Atunci cand nu faci incalzirea – sau cand nu o faci suficient de bine – risti atat intinderi musculare (si nu numai) cat si cresterea rigiditatii in incheieturi.

Sfat practic pentru o incalzire usoara: mergi pe loc timp de 5 minute.

2. Eviti exercitiile de flexibilitate

Flexibilitatea este data de catre exercitiile de intindere. Dupa ce ai facut incalzirea, continua cu cateva exercitii de intindere. Daca te pregatesti pentru aerobic…mai multe despre artrita si modul in care ar trebui sa faci miscare >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *