Specialistii de la Harvard au descoperit cele mai eficiente exercitii!

Cele mai eficiente exercitii de miscare au fost descoperite de specialistii de la Harvard. Unul dintre profesorii participanti la studiul american a facut mai multe declaratii presei. Acesta a dorit ca oamenii sa inteleaga importanta miscarii si a exercitiului fizic, avand in vedere ca sedentarismul pare sa ne afecteze pe foarte multi dintre noi.

Este extrem de important sa fim familiarizati cu cele mai eficiente exercitii si sporturi pe care le putem practica. In acest mod, putem alege ce ni se potriveste mai bine pentru a avea un trup sanatos si zvelt.

Si nu, nu este obligatoriu sa mergi la sala de fitness. Exista si alte solutii pentru a face miscare, asa cum vei vedea in cele ce urmeaza.

Cele mai eficiente exercitii – ce a declarat un profesor de la Harvard?

I-Min Lee, un renumit profesor de la Universitatea Harvard, a declarat pentru The Independent ca nu doar sporturile consacrate sunt eficiente. Poate fi la fel de bine sa inoti, sa faci tai chi, sa mergi pe jos sau sa practici exercitii Kegel…

Incepem cu mersul pe jos, pe care foarte multi oameni il subestimeaza. Stim ca nu pare un efort prea mare pentru organism, dar 30 de minute de mers pe jos zilnic pot face minuni, arata studiul de la Harvard.

Este un real medicament, declara dr. Lee, aducand beneficii atat corpului cat si creierului. O cercetare a aratat ca persoanele intre 65-85 de ani, care merg pe jos jumatate de ora de aproximativ 3-4 ori pe saptamana, au o memorie imbunatatita si o inima mai sanatoasa.

Asa ca nu subestima efectele acestei activitati aparent banale, dar care poate ajuta enorm organismul.

Cand 61% din adulti si 25% din copii sunt supraponderali sau obezi, mersul pe jos devine un ingredient esential pentru sanatate pe termen lung. Inima, plamanii au de castigat. Intregul sistem este revitalizat. Tesutul adipos se reduce, creste tonusul muscular. Se reduc durerile si rigiditatea articulara.

Chiar si mai mult decat atat, mersul pe jos elibereaza hormonii fericirii. Aduce un aport de energie semnificativ. Faciliteaza si o respiratie ritmica.

Cele mai eficiente exercitii. Ai incercat Tai Chi?

Aceasta straveche arta originara din China reprezinta o meditatie in miscare, iar specialistii americani de la Harvard o recomanda tuturor, in special in aceasta perioada.

Ce beneficii au cei care practica Tai Chi?

Functiile mentale si cognitive precum memoria, concentrarea, exprimarea etc., pot fi imbunatatite semnificativ.

Miscarile Tai Chi sunt simple, nu necesita o forma fizica perfecta si nici o stare de sanatate impecabila. Presupune un tip de exercitiu cu impact foarte scazut asupra articulatiilor, in slow-motion.

Practicantul are obiectivul de a imita actiuni ale animalelor in timpul exercitiilor inspirate din artele antice. In timpul miscarilor, un tip usor de meditatie este recomandat, in care intregul corp se relaxeaza, iar atentia se concentreaza in mod special pe respiratie.

Spre deosebire de alte practici de acest gen, Tai Chi impune miscari circulare, naturale, relaxarea muschilor, a incheieturilor si a intregului organism…mai multe despre Tai Chi aici >>>

Inotul este alt sport pe care cercetatorii il sustin din plin. Desigur, probabil ca momentan o astfel de activitate nu este tocmai incurajata. Cand lucrurile vor reveni la normal, ar trebui sa mergem la inot mai des, avand in vedere ca doar in acest mod putem lucra aproape toate grupele musculare. Sustine sanatatea inimii si a creierului si este ideal pentru cei care vor sa slabeasca. De asemenea, protejeaza articulatiile, asa ca previne cu succes artrita.

Exercitiile Kegel si antrenamentele cardio

Ambele sunt necesare pentru o sanatate desavarsita. Asa ca vom incepe cu intarirea zonei pelviene, tocmai de aceea va prezentam exercitiile de tip Kegel. Presupun contractarea muschilor pelvieni, adica a acelora care in mod normal sustin urina. Vei contracta pentru cateva secunde, dupa care vei elibera. Se fac serii de cate 15 astfel de contractii de 2-3 ori pe zi.

Acest exercitiu este ideal si pentru femeile care au nascut recent, pentru a redobandi elasticitatea specifica acelei zone. In exercitiile de tip Kegel se contracta atat zona vezicii urinare, a uterului cat si rectul. Asa ca invata sa le practici corect pentru a avea parte de rezultate favorabile in timp rapid.

Antrenamentele cardio sunt alta metoda de a stimula sanatatea cardiovasculara in mod eficient si rapid. Ce trebuie sa faci? Macar de 2 ori pe saptamana practica exercitii care iti pun „inima la treaba”. Cele de tip aerobic sunt ideale sau orice alt sport care presupune cresterea pulsului, in mod sanatos si treptat. Alergatul este alta activitate de acest gen, alaturi de Zumba sau dansuri clasice.

Alege ce ti se potriveste mai bine si nu uita sa faci miscare regulat, succes!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *