Combaterea diareei – ce alimente sa consumi?

De cele mai multe ori combaterea diareei poate fi o reala provocare, in special atunci cand nu stii ce sa mananci. Este evident ca, atunci cand te confrunti cu neplacuta afectiune, ar trebui sa schimbi un pic dieta alimentara.

Asadar, atunci cand vrei sa ai grija de tine in mod natural, un prim pas ar fi sa renunti la anumite alimente, macar pentru o zi sau doua. Evident ca nu este cazul sa mananci carne, lactate grase sau oua.

Asa ca prin combaterea diareei ne referim la o dieta mai sanatoasa, in care organismul va avea sansa de a se echilibra. De asemenea, poti scapa de aceasta problema fara niciun fel de medicament. In special cand nu este o forma acuta a afectiunii.

Combaterea diareei – ce sa NU mananci?

Evident ca vrem sa fii la curent si cu ceea ce nu ar trebui sa mananci, atat timp cat ai indigestie sau diaree. Nu este momentul sa consumi alimente bogate in fibre. Asa ca, in aceasta situatie, nu manca mere, afine, mure, zmeura, cereale, prune.

Evident ca fiind laxative naturale, nu vor face decat sa accentueze problema. Asadar, evita astfel de produse, macar o perioada.

Daca vrei sa ai grija de sanatatea ta si sa vindeci in mod natural „problema”, vei consuma: banane, pepene galben, mandarine, mango, ananas, cartofi fierti, supe de legume, ciuperci, ardei gras, ridichi.

Evident ca nu vei exagera cu cantitatile, cel mai intelept este sa pastrezi un echilibru, ba chiar sa mananci mai putin decat de obicei. Nu degeaba se tine post atunci cand avem probleme medicale, tocmai pentru ca organismul sa se poata reechilibra.

Combaterea diareei in mod natural

Daca totusi nu poti tine post negru si iti este foame, poti consuma supa de legume si piure, orez cu legume, ceaiuri de menta. Nu va dura mult pana flora intestinala isi va reveni la normal.

Evita alcoolul si sucurile carbogazoase, pentru ca te vor afecta, iar vindecarea va fi intarziata.

Sfaturi pentru o digestie eficienta – tu cum mananci?!

Mereu pe fuga, iar atunci cand vezi mancare o consumi cu viteza luminii, pentru ca nu ai mancat nimic toata ziua? Daca te numeri printre cei care nu au rabdare sa mestece mancarea in bucati mici, pentru ca sistemul digestiv sa o poata digera eficient si repede, s-ar putea sa ai o problema. In special daca ai cateva kilograme in plus care parca nu vor sa „plece”. Evident ca modul in care mananci este foarte important pentru sanatate.

Nu ingreuna digestia mancand bucati mari, repede si cu pofta, pentru a te satura cat mai rapid. Nu se va produce acest lucru, iar cei care mananca grabiti au tendinta de a consuma mai mult. Pentru ca digestia se produce in timp, este nevoie sa mananci incet, pentru a-ti da seama cand este cazul sa te opresti…mai multe sfaturi pentru o digestie eficienta >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *