Alimentele acide – de ce nu sunt sanatoase?

Despre alimentele acide se tot aude de ceva timp. In special de cand cancerul a inceput sa faca atatea victime, la nivel mondial. Pe intelesul tuturor, alimentele acide au un Ph scazut, la fel ca si celulele canceroase, de exemplu.

Pe scurt, daca exageram cu astfel de alimente, evident ca supunem organismul unui risc. Practic putem sa ne trezim cu vreo boala cronica si sa nu intelegem de ce.

Bineinteles ca mai sunt si alti factori la mijloc, in special cand vorbim despre cancer. Dar poti sa fii sigura ca alimentatia dezastruoasa din ultimii ani este unul dintre principalii vinovati atunci cand vorbim despre explozia bolilor canceroase, cardiace, diabet, Alzheimer, etc.

Asa ca este momentul sa devenim mai constienti de noi insine si sa ne bucuram de o dieta sanatoasa, care poate preveni cu succes astfel de maladii.

Alimentele acide si rolul lor daunator

Cand vorbim despre alimente acide ne referim la carne, lapte, branza, oua, alcool, zahar, cafea, miere, indulcitori, alimente procesate sau semipreparate, faina alba, margarina, etc.

Cu alte cuvinte, cam toate alimentele gustoase, la care industria alimentara face reclama zilnic, sunt nocive. Si nu este deloc o exagerare cand spunem ca aceasta dieta a condus la situatia fara precedent din ziua de astazi. Daca organismul nostru necesita sa fie intr-o stare bazica, alcalina, iar noi ii oferim doar alimente acide, cum crezi ca va reactiona, pe termen lung?

Asadar, redu considerabil mancarea acida si incepe sa mananci fructe si legume proaspete, salate, nuci, seminte, ulei de masline, etc. Exact cum te asteptai, nu-i asa? Alimentele bazice te vor ajuta sa fii mai sanatoasa, plina de viata, si, evident, mai supla. Practic, este important sa ne indreptam spre o dieta vegetariana. Adica sa mancam 80% vegetale si doar 20% alimente animale (sau chiar mai putin). In acest sens, “Studiul China”, a lui T. Colin Campbell este o carte pe care ar trebui sa o citesti.

Care sunt acele alimente alcaline pentru slabit?

Quinoa. Este un aliment minunat si foarte versatil, se poate adapta usor si poti face o gramada de retete, in special cu legume. Se fierbe usor, iar in combinatie cu legume proaspete si putin ulei de masline poate fi remarcabil de gustoasa. Quinoa este o cereala care abunda in nutrienti, proteine si fosfor. Are si fier, vitamina B si are capacitatea de a sustine procesele metabolice.

Lamaie. Dupa cum stii, lamaia are proprietati minunate si nenumarate, asa ca ar trebui sa o consumi mai des. In special atunci cand vrei sa slabesti. Nu de alta, dar te poate ajuta enorm, fiind unul dintre acele alimente care nu trebuie sa lipseasca la dieta…mai multe alimente alcaline pentru slabit >>>

Alimentele acide + sedentarism = dezastru

Daca vrei un scenariu de „groaza”, poti sa fii sigura ca acesta este unul dintre ele. Ce se intampla in ziua de astazi nu este deloc ceva sanatos sau eficient. Este momentul sa-i invatam pe cei mici ce inseamna alimentatia sanatoasa, sportul, bucuria si cum sa aiba grija de ei.

Atat timp cat vom manca preponderent mancarurile de mai sus nu vom avea o sanatate de fier sau o imunitate puternica. Iar pentru a trece peste provocarile oricarei boli si pentru a le preveni, avem nevoie de un organism solid.

Asa ca lasa serialele de seara la o parte si iesi la o plimbare lunga prin cartier. Lasa statul pe telefon si apuca-te de un program sportiv, orice iti face placere. Nici macar nu trebuie sa platesti un abonament lunar, exista sute de programe cu activitati fizice de orice fel, iar tu esti la doar un click distanta de acestea.

Schimba-ti viata pana nu vei fi nevoita sa o faci. Cel mai intelept este sa prevenim bolile, iar in acest mod ne putem bucura de o viata mai lunga si sanatoasa.

4.8/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *