Alimente alcaline pentru slabit. Ce sa mananci mai des?

Poate si tu te intrebi care sunt acele alimente alcaline pentru slabit care te pot ajuta sa fii in forma si desigur, mult mai sanatoasa! Sigur ai auzit vorbindu-se despre aceste mancaruri, care ajuta enorm organismul, fiind bazice, adica alcaline. Organismul nostru este intr-o stare bazica, asa ca este exact ce are nevoie, pentru a fi totul bine.

Aceste alimente alcaline pentru slabit pot fi exact ceea ce cautai, in special daca vrei sa fii mai sanatoasa. Nu doar greutatea este importanta ci si starea in care se afla organismul nostru. Asa ca de acum incolo ai face bine sa le introduci mai des in dieta ta zilnica.

Asa cum vei vedea, alimentele despre care urmeaza sa vorbim abunda in vitamine si minerale si favorizeaza slabitul, fara doar si poate! Iti readucem aminte ca alimentele acide precum alcoolul, carnea, sucurile si dulciurile, trebuie consumate cat mai rar.

Alimente alcaline pentru slabit – ce trebuie sa stii?

Ca cei care mananca mai multe alimente alcaline vor diminua sansele de a se imbolnavi cronic, previn cancerul, bolile de inima si chiar diabetul. Alimentele te vor ajuta sa mentii un pH echilibrat, plus ca vor preveni cu succes tendintele de ingrasare.

Practic, dieta alcalina propune consumarea mai multor fructe, legume, seminte. Daca vei face si sport, poti sa fii sigura ca sunt ca si garantate rezultatele pozitive.

Haide sa vedem care sunt acele alimente alcaline pentru slabit:

Quinoa. Este un aliment minunat si foarte versatil, se poate adapta usor si poti face o gramada de retete, in special cu legume. Se fierbe usor, iar in combinatie cu legume proaspete si putin ulei de masline poate fi remarcabil de gustoasa. Quinoa este o cereala care abunda in nutrienti, proteine si fosfor. Are si fier, vitamina B si are capacitatea de a sustine procesele metabolice.

Lamaie. Dupa cum stii, lamaia are proprietati minunate si nenumarate, asa ca ar trebui sa o consumi mai des. In special atunci cand vrei sa slabesti. Nu de alta, dar te poate ajuta enorm, fiind unul dintre acele alimente care nu trebuie sa lipseasca la dieta. Ca sa nu mai spunem ca lamaile te pot ajuta sa scapi de problemele intestinale, cele metabolice, ateroscleroza si chiar hipertensiune. Cel mai bine este sa bei apa cu lamaie pe stomacul gol, pentru a elimina toxinele, detalii aici >>>

Busuioc. Abunda in multe substante care te pot ajuta sa fii mai sanatoasa si nici nu este de mirare. Proprietatile sale antioxidante si antiinflamatorii il fac unic. Te va ajuta sa te eliberezi de stres, sa dormi mai bine si sa previi ingrasarea nefasta. Uleiul de busuioc este iarasi eficient, asa ca nu uita de aromaterapie.

Struguri. Sunt necesari in dieta, datorita mineralelor continute care fac minuni. De obicei nu sunt recomandati din cauza nivelului ridicat de zahar. Dar atat timp cat ii alegi pe cei negri si nu consumi foarte multi, procesul de slabire va fi incurajat, garantat.
Strugurii contin calciu, magneziu, potasiu si fosfor, elemente esentiale pentru oase sanatoase.

Conopida. Clar ar trebui adaugata in lista acelor alimente alcaline pentru slabit, in special ca are multe vitamine necesare. Vorbim despre vitamina A, B, C si colina, un nutrient esential asemanator vitaminelor. Acestea au capacitatea de a intari sistemul nervos si de a preveni acumularile de colesterol, la nivel de ficat.

Alimente alcaline pentru slabit – nu uitati de banane!

Banane. Stim ca de obicei nu le regasiti printre alimentele recomandate in dieta, au in jur de 105 calorii, contin fibre si pot fi o gustare minunata. Pot normaliza nivelul de zahar din sange, previn aciditatea si pot fi incluse in dieta de slabit rapid. Desigur, nu vei exagera cu consumul de banane.

Avocado. Un aliment care nu ar trebui sa lipseasca din nicio dieta si nu ne referim aici doar la cele de slabire. Avocado este un aliment vegetal care abunda in grasimi sanatoase, asa ca mananca mai des preparate care il contin. Sprijina procesul de slabire, fara doar si poate.

Dieta alcalina – ce ai voie sa mananci

Ca de obicei, iti vom da un meniu orientativ pentru a intelege mai bine ce poti consuma in aceasta perioada. Desigur ca mancarea fast-food sau semipreparatele vor lipsi cu desavarsire.

Exemplu de meniu in dieta alcalina

Mic dejun: un smoothie de fructe (capsuni, avocado, citrice, etc)
Gustare: o mana de caju, cateva seminte de floarea soarelui
Pranz: mancare de legume ( dovlecei, mazare, varza, salate, castraveti ,rosii, conopida, broccoli, ridichi, etc). Toate sa fie la cuptor sau la abur, fara ulei…vezi o dieta exacta AICI >>>

5/5 (17)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *