Cum sa-ti mentii silueta de sarbatori? Pregateste-te din timp!

Cum sa-ti mentii silueta de sarbatori? Sau mai bine zis, cum sa ajungi la forma ideala pana la Craciun? Ei bine, evident ca va fi nevoie de determinare, rabdare si…disciplina. Aceste caracteristici sunt vitale pentru un trup armonios si sanatos.

Asa ca, inainte de a te bucura de celebrele mese de sarbatori, in stil romanesc, este cazul sa ai grija de tine. In primul rand, vei arata mai bine la petrecerile ce vor urma, iar organismul tau va fi pregatit pentru mesele copioase.
De asemenea, nu uita ca pentru a avea un trup echilibrat, este timpul sa faci curatenie in frigider si in camara. Asa ca arunca mancarurile de tip fast-food, semipreparate, dulciuri, fainoase, etc si bucura-te de alimente naturale si sanatoase.

Cum sa-ti mentii silueta de sarbatori? Trucuri simple, la indemana oricui

Vei incepe sa mananci mai putin si mai des. Unul dintre cele mai bune trucuri, atunci cand vrem sa avem grija de silueta. Mananca sanatos, incepe ziua cu un smoothie sau un bol cu cereale integrale, putin lapte vegetal, cateva nuci si un fruct de sezon. O alta idee excelenta de mic dejun: 2 felii de paine prajita cu avocado, salata de rosii.

Desigur, celebra omleta, servita alaturi de o salata de cruditati este alta idee minunata. Depinde de tine si de ziua respectiva: probabil ca in unele dimineti ai un apetit mai mare fata de altele, etc.

Un lucru este cert: alege portii mici, mananca ce gatesti tu si nu uita de gustarile dintre mese. Cele sanatoase si satioase, desigur.

Gustari pentru slabit demne de incercat

Unt de arahide sau migdale, zmeura si o felie de paine integrala prajita. Pune putin unt deasupra si cateva fructe de zmeura, vei adora aceasta gustare. Merg de minune impreuna, asa ca vei tine foamea departe, dar vei avea parte si de un minunat desert natural.

1/2 avocado si rondele de orez sau biscuiti sarati din faina integrala. O gustare perfecta, 3 rondele, pe care vei pune avocado feliat, sarezi cu sare de mare neiodata si stropesti cu putin suc de lamaie…o gustare sanatoasa, de nota 10…mai multe despre gustarile pentru slabit aici >>>

Cum sa-ti mentii silueta de sarbatori? Nu uita sa mananci 3 mese pe zi si sa faci sport

Cele 3 mese pe zi sunt cruciale, pentru ca altfel iti va fi foame si vei manca mai multe calorii decat este cazul. Nu uita ca la pranz poti opta pentru retete simple si usor de realizat. O supa crema de legume, o salata de ton, somon la gratar cu orez brun sau sparanghel, cu siguranta vei avea de unde alege. Fii creativa si cauta sa nu depasesti 1400 de calorii pe zi.

De asemenea, nu uita ca la cina poti servi mancaruri lejere, care nu ingrasa. De exemplu, cateva rondele de orez cu salata de vinete si ardei capia, salata greceasca, paste integrale cu legume, cartofi dulci cu tofu si o salata de cruditati.

Daca vrei sa slabesti mai mult decat sa te mentii, te poti inspira si din meniul de 1200 calorii – ce ar trebui sa mancam?

MIC DEJUN

o cana de iaurt simplu, fara prea multe grasimi si o mana de afine. Amesteca-le si savureaza-le impreuna. Evident ca poti opta si pentru o felie de paine prajita integrala si cateva felii de avocado, alaturi de 2-3 rosii cherry, in alta dimineata.
Ideea este sa nu depasesti mai mult de 200-300 de calorii la o masa, pentru a te putea mentine in meniul de 1200 de calorii.

PRANZ

200 grame de curcan la gratar sau la tigaie, fara ulei, o salata de cruditati, garnitura de 150 de grame orez brun, un mar (serveste marul putin mai incolo, la gustare).
La pranz, poti servi si o felie de peste slab la gratar sau tigaie…meniul complet aici >>>

Nu uita sa faci miscare zilnic, macar o plimbare de 2-3 kilometri, iar de 3 ori pe saptamana ar trebui sa realizezi exercitii fizice mai complexe, succes!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *