De ce slabesti fara sa tii regim?

De ce slabesti fara niciun motiv aparent? Poate fi o veste binevenita uneori, dar totusi nu este ceva firesc, daca stam sa ne gandim.

Atunci cand incepi sa pierzi in greutate, poate fi unul dintre motivele care arata ca ceva este in neregula, asa ca ai face bine sa te gandesti de 2 ori inainte. Nu neglija si incearca sa descoperi de ce slabesti, poate o vizita la medic ar fi recomandata in aceasta perioada.

Stresul, gastrita si chiar o posibila sarcina pot conduce la astfel de situatii. Esti pregatita sa descoperi ce se petrece, de fapt?

Chiar daca te bucuri ca ai dat jos anumite kilograme nedorite, ar fi bine sa te asiguri ca totul este in regula, iar sanatatea ta nu are de suferit.

De ce slabesti fara un motiv aparent?

Stresul pare a fi unul dintre principalele motive atunci cand vine vorba despre pierderea in greutate. Asa ca ar fi bine sa descoperi daca nu cumva te agiti prea mult pentru anumite lucruri. Sunt oameni care se confrunta cu diverse situatii stresante la locul de munca sau in viata personala. Brusc, se schimba si greutatea, dar nu este tocmai in regula cand kilogramele fluctueaza.

Cand stresul pare sa fie inamicul tau principal, apeleaza la tehnici de eliberare, precum yoga sau pilates. De asemenea, o rutina precum alergatul sau plimbarile lungi te pot ajuta foarte mult.

Orice ar fi, nu uita sa temperezi acest lucru, pentru ca situatiile stresante pot conduce la boli precum cancerul, diabetul sau chiar Alzheimer timpuriu.

Starea de graviditate poate fi alta situatie in care s-ar putea sa slabesti la inceput. Din cauza greturilor si a starii de slabiciune de la inceput, s-ar putea sa dai jos kilograme si nu invers.

Asa ca ia in calcul si aceasta varianta, pana sa te gandesti la altele.

De ce slabesti fara sa faci nimic si ce trebuie sa iei in calcul?

Medicamentele pot fi un alt motiv care contribuie la slabitul involuntar. De exemplu, cele care sunt impotriva depresiei sau pastilele contra diabetului. Acestea au ca efecte adverse slabitul si pierderea poftei de mancare. Poate ca te bucura vestea, dar sa stii ca nu este neaparat ceva benefic, ba chiar din contra.

Este normal sa-ti fie foame, iar daca aceste medicamente te „ajuta” sa slabesti si sa mananci mai putin, poate ar fi bine sa te intrebi de ce…Consulta medicul inainte de a continua astfel de tratamente.

Ca tot a venit vorba despre diabet, slabitul in exces poate fi un simptom al acestei boli. Diabetul de tip I sau II sunt caracterizate printr-un exces sau o lipsa de insulina in sange, o afectiune cat se poate de serioasa.

La diabetul de tip II poate aparea si lipsa poftei de mancare, asa ca nu este ceva iesit din comun.

Anxietatea poate duce la slabit, de asemenea. Despre aceasta afectiune deseori ignorata, am mai discutat. Este mai grav decat iti imaginezi, iar daca te confrunti cu astfel de momente, ar fi bine sa cauti un tratament, pentru ca starile de anxietate pot degenera.

De ce slabesti fara sa faci nimic si ce trebuie sa stii despre anxietate?

Fobiile, frica nejustificata si senzatia petrecerii unor evenimente nefaste sunt doar cateva dintre manifestari. Aceste stari de anxietate pot conduce la atacuri de panica serioase si chiar depresie.

Tocmai de aceea, daca te confrunti cu situatii stresante pe care nu mai poti sa le controlezi, usoara paranoia si senzatia de teama, ar fi bine sa te adresezi unui medic. Dar in afara acestui aspect, este bine sa mai ai in vedere si alte lucruri. Alimentatia si modul de viata. Acestea sunt vitale atunci cand vorbim de o existenta sanatoasa si fericita.

Migrenele pot deveni foarte severe si indica anumite probleme de sanatate, asa ca nu le ignora. Pot fi corelate cu slabitul, asa ca fii atenta la ce alte stari mai experimentezi.

Nu uita sa mergi mai des la medic pentru a-ti face analizele, este cea mai buna metoda de preventie!

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *