Meniul de 1200 calorii – ce sa mananci ca sa slabesti rapid?

Cu siguranta ai mai auzit vorbindu-se despre meniul de 1200 de calorii. Nu de alta, dar este unul dintre cele mai restrictive, dar si de mare ajutor. Cu alte cuvinte, vei manca putin, dar satios, asa ca vei slabi.

Practic, meniul de 1200 de calorii poate fi tinut pentru o saptamana sau mai mult, dar atentie! Vei manca eficient, adica legumele si fructele nu iti vor lipsi.

Pentru a slabi este necesar sa creezi un deficit caloric, iar exact despre acest lucru vom discuta in cele ce urmeaza. Cum putem sa mancam mai putin, pentru a avea super rezultate si a ne mentine sanatatea in parametri optimi?

Haide sa vedem despre ce este vorba.

Meniul de 1200 calorii – ce ar trebui sa mancam?

Vom incepe cu prima masa a zilei, micul dejun. Desigur ca este imperios necesar sa-ti cumperi un cantar alimentar, in acest mod vei sti exact ce mananci, calculand numarul de calorii. Acesta se regaseste pe cutiile produselor sau poti cauta online numarul mediu de calorii pentru o portie de pui, peste, etc. In acest mod iti vei face o idee si vei putea sa stii ce sa mananci, astfel incat sa te incadrezi in dieta de 1200 de calorii.

MIC DEJUN

  • o cana de iaurt simplu, fara prea multe grasimi si o mana de afine. Amesteca-le si savureaza-le impreuna. Evident ca poti opta si pentru o felie de paine prajita integrala si cateva felii de avocado, alaturi de 2-3 rosii cherry, in alta dimineata.

Ideea este sa nu depasesti mai mult de 200-300 de calorii la o masa, pentru a te putea mentine in meniul de 1200 de calorii.

PRANZ

  • 200 grame de curcan la gratar sau la tigaie, fara ulei, o salata de cruditati, garnitura de 150 de grame orez brun, un mar (serveste marul putin mai incolo, la gustare).
    La pranz, poti servi si o felie de peste slab la gratar sau tigaie (200 grame), alaturi de sparanghel inabusit; salata de ton, cu salata verde, rosii, castraveti, ton, porumb, o felie de paine integrala.
    Asa va vei putea varia meniul, nu trebuie sa mananci acelasi lucru in fiecare zi.
Meniul de 1200 calorii. Ce sa mananci la cina?

Evident ca cina va fi mult asteptata, avand in vedere ca iti va fi foame dupa aceste mese usoare, care tind sa fie digerate destul de repede.

CINA

  • 200 grame de somon la gratar sau la tigaie, un cartof dulce fiert, cateva buchetele de broccoli fierte, salata verde.

Desigur ca poti manca si alte alimente, in aceasta perioada. La cina poti servi o portie de paste integrale cu legume, dar nu mai mult de 200 grame. Orezul brun alaturi de o felie de pui (150 grame), o salata de rosii si castraveti reprezinta alta idee excelenta.

Nu uita sa cantaresti mancarea atunci cand nu stii exact cantitatile si numara caloriile, astfel incat sa ramai in „joc”.
Nu uita sa bei multa apa, sa faci miscare si sa te bucuri de intregul proces!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *