Mituri despre apa cu lamaie. Ce trebuie sa stii

Ca aceasta bautura a devenit foarte populara in ultimii ani este un fapt binecunoscut, dar cu siguranta nu cunosti aceste mituri despre apa cu lamaie. Asa ca s-ar putea sa iti schimbi un pic parerea, dupa ce vei afla cum stau lucrurile, in realitate.

Desigur ca parerile sunt impartite ca de fiecare data, asa ca unii specialisti considera ca este benefica, pe cand altii nu aproba aceasta combinatie. De asemenea lamaia in sine este un fruct controversat, unii specialistii considerand ca produce aciditate in corp, pe cand altii neaga acest aspect.

Cum stau, de fapt, lucrurile? Ei bine, te vei familiariza cu aceste mituri despre apa cu lamaie si vei trage concluzii. Aceasta ar avea proprietati remarcabile pentru digestie, asa ca se bea dimineata pe stomacul gol. Si probabil stii deja ca este bine ca apa sa fie calduta.

Ramane la latitudinea ta sa adaugi cata lamaie vrei, in functie de cum te simti. Asadar, apa cu lamaie a devenit un adevarat elixir al tineretii, frumusetii si vitalitatii. Sa fie oare asa? Haide sa aflam.

 

Mituri despre apa cu lamaie pe care, probabil, nu le stii:

1. Te poate ajuta sa slabesti. Multi oameni cred ca lamaia contine la fel de multe fibre precum merele, de exemplu. Asa ca te pot ajuta cu usurinta sa pierzi in greutate, stimuland metabolismul. FALS! Da, lamaile contin fibre, dar intr-o cantitate foarte mica, iar dupa ce adaugi si apa calduta acele fibre sunt, practic, inexistente. Asa ca este mult mai bine sa consumi mere ( si cereale integrale!) inca de dimineata, daca vrei sa ai un tranzit eficient.

2. Te poate scapa de boli. Desigur, intr-o oarecare masura si doar de anumite boli, cum ar fi cele care se dezvolta mai bine intr-un mediu acid. Desigur, pe de alta parte multi cercetatori considera ca lamaile sunt acide in organism…Pe cand altii ii contrazic, spunand ca devin bazice in corp. Care este adevarul? Inca se dezbate, asa ca nu consuma lamaie in exces, te poti trezi cu arsuri stomacale severe, daca exagerezi.

3. Detoxifica organismul. Aceasta teorie este foarte populara si multi oameni cred ca de aceea este bine sa consumi aceasta bautura. Cel mai bine este sa consumi apa proaspata simpla, pe stomacul gol. Cat de multa poti. Atunci vei stimula un proces intens de detoxifiere.

Asa ca nu te astepta la minuni doar pentru ca bei aceasta bautura pe stomacul gol, este doar unul dintre acele mituri despre apa cu lamaie.

4. Grabeste metabolismul. Este adevarat ca exista alimente care stimuleaza intens metabolismul, doar ca lamaile nu sunt neaparat printre acestea. Inca nu exista studii care sa ateste aceste zvonuri. Daca vrei sa grabesti intr-adevar procesele metabolice din corp, consuma mere, linte, fasole, mazare, banane, ananas.

5. Nu vei mai imbatrani. Da, este din seria acelor mituri despre apa cu lamaie. Se spune ca bautura incetineste foarte mult procesul de imbatranire, gratie continutului de vitamina C, care este ideal pentru piele. Desigur, rau nu poate face, dar nu te baza pe asta, daca vrei sa vezi rezultate pe termen lung.

Mai bine bea cat mai multe sucuri verzi si consuma fructe si legume proaspete, din abundenta.

Mituri despre apa cu lamaie – minune sau amagire?

Desigur ca nu trebuie sa exageram, adica aceasta bautura are multe efecte bune asupra sanatatii si a organismului, dar nu trebuie sa ne asteptam la minuni. Nu vei slabi 15 kilograme si nici nu vei arata cu 10 ani mai tanara dupa ce ai baut timp de o saptamana apa cu lamaie.

Asa ca poti continua sa bei o perioada, dar nu uita ca doar apa in sine iti poate aduce si mai multe beneficii. Incepeti ziua cu o sticla de 500 ml de apa proaspata si alcalina. Alege apa cu cel mai mare ph, este cea mai buna pentru sanatatea corpului nostru.

Nu uita sa faci sport zilnic, sa mananci sanatos si sa te bucuri de viata cat mai mult. Acestea sunt premisele unei existente fericite si implinite. Succes!

4.57/5 (63)

Va rugam sa evaluati acest articol

2 comentarii la „Mituri despre apa cu lamaie. Ce trebuie sa stii

  • 17 aprilie 2018 la 9:04
    Permalink

    Eu folosesc pentru scaderea in greutate un supliment triapidix 300. E foarte util acest produs, mai ales ca nu mi-a generat nici un fel de efecte adverse si asta ma bucura extrem de mult.

    Răspunde
  • 15 februarie 2018 la 15:23
    Permalink

    multumesc foarte mult pentru aceste sfaturi foarte utile

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *