Dieta alcalina. Slabesti si previi cancerul

Despre dieta alcalina s-au spus multe, atat bune cat si rele, dar un lucru este sigur: te ajuta sa slabesti, iar bolile cronice pot fi prevenite. Vei intelege imediat de ce. Poate ca nu stiai, dar organismul nostru se afla intr-o stare bazica, adica alcalina. Ceea ce inseamna ca o aciditate crescuta ii dauneaza.

Desigur ca si alimentele se impart in acide si bazice. Si ce crezi? Cel mai indicat si propice ar fi sa consumam alimente alcaline, care au un Ph ( hidrogenul potential, valoarea pH-ului mai ridicata = alcalin si bogat in oxigen) mai mare de 7. Asa ca sa iti faci o idee. Desigur ca este bine sa mananci asa mereu, nu doar atunci cand tii dieta alcalina. Care, apropo, te va ajuta sa slabesti fara probleme!

In cateva zile doar, vei pierde kilograme bune, asa ca nu vei regreta mancarea la care ai renuntat, macar pentru 7 zile.

Fiind o dieta renumita pentru efectele sale benefice, sunt multe vedete care au incercat-o cu succes. Printre acestea se numara si Victoria Beckham, care se declara o fana infocata a dietei alcaline.

 

Dieta alcalina – ce trebuie sa stii

Asa cum am mentionat si la inceput, exista 2 tipuri de alimente: bazice (alcaline) si acide. Cele din urma sunt foarte daunatoare si ne pot crea grave probleme de sanatate, in timp. Cele acide distrug celulele si le priveaza de oxigen, asa ca sistemul imunitar devine mai slab. De unde si ca nutritia joaca un rol cheie in imunitate. Desigur ca boli cronice precum cancerul, cele cardiovasculare si chiar diabetul, isi pot face debutul.

Ai observat poate ca in ultima vreme ne confruntam cu o explozie de boli teribile si nici nu este de mirare. Am devenit sedentari, mancam nesanatos si nu ascultam nimic!

Asa ca dieta alcalina vine in ajutorul tau. Poti slabi 4-5 kilograme chiar intr-o saptamana, daca te tii de treaba. In acest regim vei putea manca fructe, seminte, fructe oleaginoase. Ceea ce va determina o pierdere rapida in greutate.

Dieta alcalina – ce ai voie sa mananci

Ca de obicei, iti vom da un meniu orientativ pentru a intelege mai bine ce poti consuma in aceasta perioada. Desigur ca mancarea fast-food sau semipreparatele vor lipsi cu desavarsire.

 

Exemplu de meniu in dieta alcalina

Mic dejun: un smoothie de fructe (capsuni, avocado, citrice, etc)
Gustare: o mana de caju, cateva seminte de floarea soarelui
Pranz: mancare de legume ( dovlecei, mazare, varza, salate, castraveti ,rosii, conopida, broccoli, ridichi, etc). Toate sa fie la cuptor sau la abur, fara ulei. Poti face si supe creme de legume. Ai voie doar putin ulei de masline sau canepa, in salate. Deci un fel principal cu legume, ce vrei tu, si o supa.
Gustare: o mana de migdale
Cina: 3 felii de rondele de orez cu hummus si salata de patrunjel cu rosii

Dupa cum vezi, vorbim despre o dieta strict vegetariana, in aceasta saptamana in care vei fi pusa pe fapte mari. Este evident ca vei slabi cu succes si te vei bucura de decizia luata, garantat. Nu uita ca nu ai voie sa mananci inainte cu 3-4 ore de culcare, pentru efecte maxime.

Mai poti consuma: linte, naut, lapte vegetal, sucuri de legume stoarse de tine. Poti consuma si putin peste, dar nu somon! Toate ingredientele pe care le-am enumerat contin si proteine, asa ca nu ai de ce sa-ti faci griji, nu vei muri de foame. Ba chiar din contra, vei avea parte de o detoxifiere de succes.

Dieta alcalina si lichidele

Nu uita sa bei apa din belsug, iti recomandam sa o alegi pe cea cu Ph-ul cat mai ridicat. De asemenea, sportul joaca un rol esential in orice dieta, asa ca sa nu-l eviti, sub nicio forma.

Macar o plimbare lunga dupa munca sau cateva exercitii pilates sau abdominale. Poti gasi pe internet nenumarate tutoriale, nici nu mai trebuie sa mergi la sala. Nu vei avea voie cafea, bauturi alcoolice sau sucuri din comert. Este de prisos sa-ti mai spunem de ce. Evita lactatele si axeaza-te pe orice produs vegetal de calitate. Poti descoperi singura o gramada de bunatati pe care le poti consuma in dieta alcalina.

 

4.86/5 (14)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *