Dieta Pioppi, cel mai in voga regim!

Poate ca nu stiai, dar dieta Pioppi este foarte in voga in ultima vreme, mai ales ca are la baza doar mancare sanatoasa si…voie buna. Ei bine, este mai mult decat atat, iar oamenii care au urmat dieta sunt multumiti de viata lor. Si nici nu este de mirare.

Dar sa aflam cate ceva despre dieta Pioppi. Este originara din satul cu acelasi nume, care se regaseste in sudul Italiei. Ce are aceasta localitate atat de special? Ei bine, se pare ca acolo oamenii urmeaza dieta mediteraneana, de unde se trage si regimul de azi.

Pioppi este un regim de 21 de zile, care te va ajuta sa iti schimbi starea de sanatate si implicit silueta, intr-un fel in care nu te asteptai.

 

Dieta Pioppi – principii de baza

A. In primul rand, in aceste 21 de zile vei manca din abundenta: nuci, legume si vei folosi ulei de masline. In fiecare zi, vei manca in jur de 6-7 portii de legume si fructe. Vei incerca sa eviti fructele prea dulci. Ai voie sa consumi 3-4 linguri de ulei de masline pe zi si o mana de nuci (caju, migdale, nuci romanesti, neprajite si nesarate).

B. Vei avea voie sa mananci 3 portii pe saptamana (cand doresti tu) de somon si sardine. Mai ai voie in aceasta perioada de 21 de zile:

– 10 oua pe saptamana
– lactate (moderat)
– ulei de cocos
– ciocolata neagra ( 30 de grame/zi)

 

In dieta Pioppi trebuie sa eviti:

– faina, tot ce inseamna foietaj, paste, paine, orez
– alimente si carne procesata
– ulei de floarea-soarelui
– zahar, miere, suc de fructe, siropuri

 

Ce mai are specific dieta Pioppi? Este indicat ca o data pe saptamana sa tii post negru, adica veti consuma doar apa. Postul il vei incepe dupa ce inainte cu o seara ai luat o cina sanatoasa. Incepand de a doua zi, vei sari peste micul dejun si pranz, si vei consuma doar lichide (poti si ceaiuri din plante).

Vei gati sanatos, mai mult la cuptor sau gratar si vei consuma multe cruditati.

In aceasta perioada nu vei consuma bauturi alcoolice de niciun fel, sa nu uiti acest aspect foarte important in dieta Pioppi. Nu uita sa faci miscare, cel putin 30 de minute pe zi, de minim 5 ori pe saptamana. De asemenea, incearca sa petreci mai mult timp in natura si sa nu stai jos mai mult de o ora, fara sa te ridici.

Dieta Pioppi – un mod de viata

Tine minte ca este important sa dormi minim 7 ore pe noapte, altfel ai putea avea un randament scazut, in general. Respecta aceasta regula si in afara celor 21 de zile. Dieta Pioppi este o dieta…optimista. Se recomanda iesirile mai dese cu prietenii si familia, precum si rasul si voia buna. Nu este asa greu precum pare, nu-i asa?

 

 

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *